Māris Jansons
pirms 2 gadiem
Dzintaram un Skaislei sen jau pašiem būtu jābūt sarakstījušiem romānus par tēmu "citiem iet sliktāk, bet jūs vienkārši paši esat slikti".

Mikēnu Orākuls
pirms 2 gadiem
Skaisle un Dzintars ir viena vientuļa troļļa akaunti ;)

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Nu ta beidzot... Kātrā kaut cik progresīvā lapā, komentāros mīt troļļi, kurus saskata tikai "aklie" lapas atbalstītāji.
Hei liberāļi - šis orākuls ir Jūsējais?

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
literārā niša - viss ir slikti, visi ir slikti ir pārpildīta. Punkts. Viss. Nu nav tur ko spraukties iekšā
Bet ir varianti - un mēs ar Dzintaru tos aktīvi izmantojam - Dzintars ar savu PietukKrustiņa vertikāli, es ar savu Oļiņietes horizontāli - mūs stiprina un virza apziņa, ka darām sabiedrībai labu
Jūs gan Māri tāds kā apjucis , kaut ko tā gribiet paust , bet laikam nav pārliecības, ko tieši - varu mēģināt pakonsultēt ...
kaut ko ieteikt
man gan šodien nav duka , tomēr tas ir pārejoši

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Bija iedvesma man atbildēt Mārim, bet izlasot Tavu vēsti - nolēmu - pietaupīšu savu duku citai reizei... :)

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Nevar rimties - redz- lai nu tur tās juristes tik par sevi un savu bērnu domāja, bet Satversmes tiesā jau tomēr varēja iedomāties, ka ja reiz vienam bērnam tiek divu vecāku pabalsta nauda, tad kāpēc gan tādu nepiešķirt arī vientuļajai māmiņai ? Jeb tās nekotējas? Nav konjunkgtūra un nekad nav bijusi? !
Par vientuļajām māmiņām es šo to varu pastāstīt. Vārdos visas tās ministriju tantes un tie politiķi slapjā dikcijā sludina, ka galvenais ir cilvēks , ka demogrāfija , viss labākais bērniem utt , a bet dzīvē viss ir citādāk - nu pavisam citādāk - tas , ka vientuļās māmiņas ir grēkāži, kam iespert, iekost, uzspļaut utt ir viena lieta, bet ka valsts tās ignorē - tā nu atkal ir cita lieta - sabiedrībai, kura izmirst - nepiedodama lieta


Savukārt, bērnam ir labi mīlošā ģimenē, bet, ja mīlētāji ir viendzimuma cilvēki - cik tas ir labi bērnam es nezinu.



Tēva(") 10 dienu atvaļinājums, bērnam piedzimstot – neizmērojams paldies Evitai un Līgai, kas šo cīņu izcīnīja, lai turpmāk otram vecākam neatkarīgi no dzimuma tas būtu iespējams. Tagad tam nebūs nepieciešama veiksme, bet droši vien apņēmība gan – pierādīt acīmredzamo, neapgāžamo, bet tomēr tik apšaubīto otra vecāka eksistences faktu.

Viktors Bērziņš
pirms 2 gadiem
Te nu jāpiekrīt Skaislei.

Bērnam, neatkarīgi no tā, vai viņu uztur abi vecāki, vai vientuļā māmiņa (ir arī vientuļie tēti), vai jebkuras kombinācijas sexminori, nu kaut vai 6,66 transitīvie astroseksuāļi, no valsts jāsaņem vienāds atbalsts. Bērnam, nevis kādai pastāvīgai vai dinamiski mainīgai kombinācijai. Bērnam.

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Viktor, ja tas būtu atkarīgs no mums, tad valstiski mēs varētu vienoties ieviest sekojošo:
1) max. veicinam pozitīvu, noturīgu dabiksu ģimeņu politiku;
2) materiālais atbalsts seko bērnam (ja kas...).

Līkop?

Viktors Bērziņš
pirms 2 gadiem
Dzintar, ar šādiem formulējumiem – līkop. Pavisam sīka atruna – 1.punktā valstiski maz kas patiešām produktīvs iespējams.

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Super... :)
Par to atrunu: valsts var un kā vēl var, piemēram:
1) ja pāris tiek galā ar savu ego un ģimene ir laba, tad tādai personai valsts pārvaldē priekšroka, jo tas māk dzīvot savā namā un tur savu solījumu... (ko var sagaidīt no tāda kurš sola: "līdz nāve...", bet aizmirst pat šo)
2) pie škiršanās ģimenēs kurās ir bērni - jāievieš mācītāja vai psihologa kurs, kurš mēģina palīdzēt salabt, ja kāds atsakās - tiesā, visos punktos, paliek ar garu degunu...
utt.

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka satori.lv nav normāli redaktori. Par Ģ. Krūmiņu ieliek tik vien neveiksmīgu virsrakstu - lai raud viņi, ne mēs, it kā nebūtu variantu bez raudāšanas un kasīšanās. Šeit virsraksts - ja nu nepaveiksies ... it kā homoseksuāliem pāriem vienīgajiem tāda problēma - neveiksmes, vai it kā homoseksuāliem pāriem tādas nedrīkstētu būt, jo tad problēmas un it kā viņu problēmas ir lielākas par visu citu problēmām

Nu bet labi - satori - kā saka ilūziju jau nav, bet mūsu vecprezidente V.Vīķe Freiberga, arī galīgi apjukusi un apmaldījusies. Pastaigas numura intervijā vispirms viņa kaunina gudros konservatīvos - sak muļķis paliek muļķis, tur nav , ko , bet tie gudrie , tie izglītotie , kā tie nesaprot, ka visiem cilvēkiem jābūt vienlīdzīgiem. Man jau būtu dūša uzdot jautājumu - vai viņa nekļūdās un vai runa tomēr nav par līdztiesīgiem, nevis vienlīdzīgiem cilvēkiem. Jo tiesībām , nevis līdzībām būtu jābūt vienādām.
Nu ko man var pārmest izklaidību, ja kā saka augstākais , kas mums te Latvijā ir putrojas un jaucas. Nu padarīs visus par viendzimuma būtnēm, nu un tālāk? Vai tad tas kaut par eirocentu samazinās sociālo nevienlīdzību, beztiesiskumu? Saprotama lieta, ka tas nebūtu un nav reāli, bet ja es tomēr drikstētu te ielikt savu divu kaimiņzēnu bildes un kaut vai tās pašas v. prezidentes mazdēla bildi - tad pēc sejām vien būtu redzams, ka tie ir bērni no divām dažādām pasaulēm, kuras vienmēr ies paralēli. Par kādu vienlīdzību ir runa?
Tagad Šlesers raujas pie varas - vai prezidents Levits pakalpotu nabaga bārenim tāpat kā savulaik prezidents vājonis pakalpoja šlesera dēlam, vai pašam šleseram biznesa kārtošanā AAE?


Kad tik klajas muļķības runā un raksta, kad tik klajus melus ... kad tā manipulē ar sabiedrību - tad šķērmi metas -


Tūkstošiem apbalvoto visa veida varoņu , tikai kā esam Eiropas paša apakšā , kā kremļa priekškambarī tā esam -
Nu ko tur teikt - meli dara savu ļauno darbu

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Atkal LGBT+ pāris salīdzina savu "ģimeni" ar negatīvu hetero.. ģimeni - tādejādi sevi pielīdzinot negatīvajam. Protams ar pozitīvu dabisku ģimeni tā salīdzināties nespēj, jo bērns lēmuma rezultātā zaudēja tēvu.
Katram bērnam ir tiesības uz savu tēvu un māti...(ANO bērnu tiesībās minētais fakts)
Tā nav mīlestība pret bērnu, radīt "ģimeni" kurā bērns tiek pakļauts neapzināta incesta riskam, jo gadījumos kad bērns nezina savu īsto vecāku - ģenētika, Evolūcijas/Dieva radītā, ir nepielūdzama un pasaka kas ir kas.

ak dzintar ak dzintar
pirms 2 gadiem
Varētu, lūdzu, precīzu citātiņu no ANO bērnu tiesībām, kur tieši par tēvu un māti rakstīts, mm?

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Lūdzu:
1989. gada ANO Bērnu tiesību konvencijas 7. panta pirmā daļa:
“Ikvienu bērnu reģistrē tūlīt pēc dzimšanas, un viņam kopš piedzimšanas brīža ir tiesības uz vārdu, tiesības iegūt pilsonību, kā arī, ciktāl iespējams, tiesības zināt savus vecākus un būt viņu aizgādībā”.
8. pants:
“1. Dalībvalstis apņemas respektēt ikviena bērna tiesības aizsargāt savu identitāti, tostarp pilsonību, vārdu un ģimenes saites, kā paredzēts tiesību aktos, nepieļaujot nelikumīgu iejaukšanos.
2. Ja bērnam nelikumīgi tiek atņemti daži vai visi identitātes elementi, dalībvalstis nodrošina pienācīgu palīdzību un aizstāvību viņa identitātes drīzākai atjaunošanai”.

Īpašs akcents uz: "Dalībvalstis apņemas respektēt ikviena bērna tiesības aizsargāt savu identitāti".
Zinātne apgalvo to. ka daudzi ir rados ar Čingishanu - gribi vai negribi.
Kādas argumentācijas dēļ man būtu jānostājas pret iespējamo bērna vēlmi iepazīties ar savu tēvu, kura var rasties rākstā minētajam bērnam?
Atbilde ANNO dotajā jautājumā aizstāv bērnu nevis pieaugušo fantāziju par...
ANNO neatbalsta neapzinātu/apzinātu incestu!

Ivars Dzerve
pirms 2 gadiem
Atkal Dzintars A uzsēdies uz sava neapzinātā inceta zirdziņa un tik jāj un jāj….

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Satori kā arī LGBT+ tik ignorē un ignorē neapzinātā incesta faktu..., kurš būtībā definē to, kas ir bērna vecāki.
Lūdzu, zinātniski pamatotu rakstu, saistībā ar neapzinātā incesta riskiem, studijā!

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Tieši to pašu - var teikt par 18.gadu vecumu sasniegušiem bāreņiem. Ja paveiksies, viņi nenonāks slimnīcā vai morgā un nebūs problēmu ne pašam bārenim, ne tuviniekiem - ne tiem,kas asinsradinieki bet tiem,kuri ir mīlestības vārdā tuvinieki .
Kad manam 18 gadus sasniegušajam bārenim turpinājās mācības vidusskolas 12.klasē, man beidzās aizbildņa statuss. Mani vairs neaicināja uz vecāku sapulcēm. Neaicināja apspriest gatavošanos
eksāmeniem un izlaidumam. Bērnu Slimnīcā, kur notika kārtējā operācija,mani ielaida un ļāva turēt bērna roku pirms aizvešanas uz zāli un anestēzijas, neprasot neko, pat ne pasi vai ID. Bet tā tad arī bija vienīgā tāda vieta.


Un tomēr. Domāju, esmu pārliecināta,ka miljons reižu smagāka bezcerība un beztiesiskums ir tiem cilvēkiem Latvijā, kuri fizisku un mentālu traucējumu dēļ ir nošķirti no sociālās vides, sociāli degradējas un pavada dzīvi veģetējot. Papildus tam - laikam žurnālā IR, bet varbūt lsm.lv bija apgalvots,ka speciālisti izpētījuši,ka valsts finansiāli ekonomētu ,ja šie cilvēki tiktu integrēti sabiedrībā, nevis izolēti no tās. Un tieši šī komunikācija,ka praids ir cilvēktiesību uzvara Latvijā vulgarizē,lai neteiktu,ka nonivelē līdz popsīgumam patieso cilvēktirsību situāciju Latvijā.

Par ko vēl es aizdomājos - lūk, kārtējais stāsts par labajiem cietējiem un slikto valsti = sabiedrību. Bet - es vienā brīdī guglē ievadīju vārdus - dzīvesbiedru likums un pēkšņi atklāju ,ka ir desmitiem,ja ne simtiem rakstu par emocijām ap likuma pieņemšanu , bet es tā arī neatradu nevienu pašu !!! - rakstu, vai atsauci uz raidījumu,kurā būtu sabiedrībai izskaidrots, skaidrots, ko paredz dzīvesbiedru likums. Kāpēc tāds nepieciešams , ja mums ir nenormāli "biezs" civillikums.
Abām dāmām ir tāda pati ar likumu noteikta iespēja kā man ar savu bāreni - 45 eur un ģen.pilnvara.
Tad kāpēc tomēr dzīvesbiedru likums?


Vai nav tā, ka lgtb kopiena vaino sabiedrību, ka esam postpadomiski, vecišķi , atpalikuši,bet galu galā - paši taadi. Kāds ir tas ....nu jā , pat nevaru rakstīt dialogs, jo dialoga jau nav , kāda ir komunikācija, nu jā - laikam arī komunikācija ir minimāla. Ir tikai katram savas patiesības izkliegšana.
Vakardien pabeidzu lasīt
Rīgas laika jūlija numuru. Pēdējie divi raksti, kurus lasīju bija par gardēdību Francijā un intervija ar ebreju no ASV,kurš bērnību un jaunību pavadījis pēckara psrs. Staļins jau miris,bet staļinisms nē. Un tad es sapratu,ka es un visa mūsu sabiedrība , tai skaitā Latvijas lgtb kopiena, joprojām esam staļinisma varā, kamēr no civilizācijas - tās antīkās, smalkās , izsmalcinātās - ne smakas. Nu - ne smakas!

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Var piekrist un var nepiekrist konservatīvās sabiedrības sludinājumam par dabisko ģimeni un tās pamattiesībām likuma spēku. Bet - tā būtiskā atšķirība starp konservatīvajiem un tā sauktajiem liberālajiem ir tā,ka konservatīvie sabiedrībai skaidro - pacietīgi un plaši un dziļi savus uzskatus, savu pārliecību un rīcību,kamēr liberālie un te es domāju lgtb un satori.lv kā viņu mediju - tālāk par apvainojumiem un draudiem ar tiesu par naida runu nav tikuši. Nu nav.
S.Osipova klāstīja,ka sabiedrība neko nesaprot,jo okupācijas laikā ir mācīti tikai ienīst, ir tikai rīdīti un kūdīti, bet nu mans viedoklis ir tāds,ka tieši lgtb pretnostata, ja gribiet - kūda un sarīda sabiedrību, nevis aicina,kā saka krievi - dzīvot draudzīgi.

Labi, jāiet uz NVA. Varētu braukt, bet bail no kovida. Nu nenēsā maskas cilvēki sabtransportā un valsts to nekontrolē. Valstij izdevīgi ,ka ir pandēmija - var tērēt miljardus un lamāt cilvēkus....
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!