Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019 nominētā Rūjienas estrāde
 
Aktualitātes
10.04.2019

Foto: Cīņu par Latvijas Arhitektūras gada balvu 2019 turpina 11 pretendenti

Komentē
0

Latvijas Arhitektūras gada balvas Atlases žūrija šodien izziņoja darbus – ēkas un procesus – kas turpinās cīņu par augstāko apbalvojumu Latvijas arhitektūrā. No 45 pieteiktajiem darbiem par Latvijas Arhitektūras gada balvu sacentīsies 11 žūrijas izvirzīti nominanti.

Šogad Latvijas Arhitektūras gada balvai tika pieteikti 45 darbi, kuru vidū ir gan ar īpašu uzmanību celtas un renovētas privātmājas, gan sabiedriski nozīmīgi objekti, kā arī ar arhitektūru saistīti notikumi. Konkursa atlases žūrija tālākai darbu izvērtēšanai ir izvirzījusi 11 nominantus. Kategorijā "Vides objekti" ir izvirzīta Rūjienas estrādes rekonstrukcija, kategorijā "Renovācija, rekonstrukcija, restaurācija" – Alūksnes Bānīša stacija, Visbijas rezidence un Lielplatones vešūža restaurācija, kategorijā "Privātmājas" - MM-Mārupes māja un Sāls māja, kategorijā "Kultūras būves" – Lubānas kapličas jaunbūve, bet kategorijā "Sabiedriskas ēkas" – Rīgas Stradiņa universitātes dienesta viesnīcas jaunbūve. Kategorijā "Interjers" tālākai sacensībai par galvenajām balvām ir izvirzīts Accenture Latvija TEO birojs, kategorijā "Procesi" – "MadCity Riga 2018", bet pozīcijā "Daudzdzīvokļu ēkas" - dzīvojamo un sabiedrisko ēku komplekss Ulbrokas ielā.

Nākamajā posmā darbu vērtēšana tiek nodota Fināla žūrijai, kas izraudzīs galveno balvu ieguvējus. Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 svinīgā ceremonija un balvu pasniegšana norisināsies 17. maijā Rīgas cirka ēkā

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 nominanti:

"Lūkojāmies pēc objektiem un procesiem, kuros ir vērojams līdzsvars, sākot ar ideju un beidzot ar projekta risinājumu, realizāciju un lietošanu. Šogad patīkami pārsteidza nelielie objekti. Rezultātā ir līdzsvarā domas skaidrība, apjomu un detaļu tīrība. Tieši šie objekti kļūst par labu paraugu dažādos segmentos - privātmājās, rekonstrukcijās un restaurācijās. Labai arhitektūrai nav nepieciešami pašmērķīgi vai pārmērīgi risinājumi," kopīgi secina Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 atlases žūrija.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 atlases žūrijas sastāvā ir gan iepriekšējo gadu konkursa uzvarētāji un nominanti, gan nozares eksperti un mākslinieki: arhitekti Gunta Grikmane, Ilze Mekša, Agnese Lāce, un Viktors Valgums, tēlniece Liene Mackus un dizainers Artūrs Analts.

Nākamajā konkursa norises posmā 11 nominētos darbus vērtēs un lēmumu par galvenajām balvām pieņems Fināla žūrija, kuras sastāvā, kā ierasts, ir ārvalstu arhitektūras profesionāļi, kā arī viens pārstāvis no Atlases žūrijas. Šogad fināla žūrijas sastāvu papildinās arhitekte un arhitektu biroja "12 LĪNIJAS" vadītāja Agnese Lāce.

Visi Latvijas Arhitektūras balvai pieteiktie darbi tiks vērtēti pēc vienādiem un vienlīdz svarīgiem kritērijiem: ideja un koncepcija, projekta vienotība jeb vai darbu iespējams uzskatīt par vienotu veselumu, atbilstība projekta uzdevumam, konteksts un mērogs, rūpība un pamatīgums, kā arī sabiedriskais nozīmīgums un emocionālā iedarbība. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!