Foto: Aivars Ivbulis
 
Aktualitātes
20.06.2019

Izziņo devīto festivālu "Zemlika"

Komentē
0

Jau devītais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika" Durbē šogad notiks 18. un 19. oktobrī.

Festivāls norisināsies Durbes kultūras namā, A. Kronvalda vēsturiskās skolas ēkā, A. Kronvalda Durbes vidusskolā, Durbes muzejā, Durbes luterāņu baznīcā, kā arī bijušā veikala un noliktavu telpās, festivāla bārā "Akacis" un citviet.

Arī šogad festivālā būs pārstāvētas vairākas no mākslām – mūzika, teātris, vizuālā māksla un kino. Festivāla mūzikas programmu divu dienu garumā veidos 17 dažādu mūziķu un kolektīvu koncerti ar ģitārmūziku, mūsdienu akadēmisko mūziku, tautas jeb "folk" mūziku, elektronisko deju mūziku un citiem žanriem.

Tāpat bērniem un jauniešiem, kā arī citiem interesentiem būs iespēja piedalīties mūzikas meistardarbnīcā. Notiks arī par tradīciju kļuvušais zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus.

Arī līdzšinējie mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāli "Zemlika" Durbē notikuši oktobra mēneša nogalēs. Festivālos iepriekš uzstājušies vairāki atpazīstami ārvalstu un vietējie mūziķi un kolektīvi – Nilss Frāms (Nils Frahm) no Vācijas, Jairs Elazars Glotmans no Izraēlas, "Horse Lords", "Lichens", Karla Bozulika un Olga Bella no ASV, "The Necks" no Austrālijas, "Larsen" no Itālijas, Gregs Hainzs (Greg Haines), "Blanck Mass" un "Guapo", "Lone Taxidermist" no Lielbritānijas, "Sun Glitters" no Luksemburgas, "Aluk Todolo" un "High Wolf" no Francijas, "Lust For Youth" no Dānijas, Lukrēcija Dalta (Lucrecia Dalt) no Kolumbijas, Džesika Mosa (Jessica Moss), "Jerusalem In My Heart", Greiems van Pelts (Graham Van Pelt) no Kanādas, "Hatis Noit" no Japānas, VAK "Latvija", "Iļģi", "Tesa", Kaspars un Jēkabs Dimiteri, "Zāle", Mielavs un Pārcēlāji, kā arī daudzi citi. Notikušas arī vairākas bezmaksas muzikālas un mākslas meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem, publiskas diskusijas, jau pieminētais tirgus, teātra izrādes, filmu seansi un vairākas citas aktivitātes.

Biļetes uz festivālu "Zemlika" jau šobrīd ir nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē "Bezrindas.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!