Foto: Mirek Pruchnicki, Flickr.com
 
Aktualitātes
02.03.2022

Izveidota vietne palīdzības sniegšanai Ukrainas bēgļiem Latvijā

Komentē
2

Organizācijas, kas palīdz Ukrainas bēgļiem Latvijā, radījušas vietni "No Ukrainas uz Latviju", kur apkopota svarīgākā informācija visiem, kas ierodas Latvijā no Ukrainas, kā arī tiem, kas vēlas palīdzēt bēgļiem. Organizācijas īpaši aicina visus palīdzēt gribētājus pieteikties vienuviet, lai darbotos koordinēti un atslogotu palīdzības kanālus.

Mājaslapā atrodama informācija ukraiņu, latviešu, krievu un angļu valodā par Latvijas piedāvāto palīdzību bēgļiem un anketas, kur pieteikties tiem, kas vēlas sniegt jebkāda veida palīdzību – finansiālus un materiālus ziedojumus, transportu, mītnesvietas.

Kā norāda palīdzības organizētāji, cilvēku darbošanās uz savu roku apgrūtina palīdzības sniegšanu un padara procesu haotisku, tāpēc ir svarīgi, lai viss notiek pēc iespējas centralizētāk.

"Kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem"  kopā ar citām nevalstiskajām organizācijām un aktīviem Latvijas iedzīvotājiem šobrīd palīdz koordinēt atbalstu un palīdzības sniegšanu Ukrainas cilvēkiem, kuri varētu ierasties Latvijā.

Viens no pirmajiem soļiem ir apzināt cilvēkus, kas ir gatavi iesaistīties palīdzības sniegšanā dažādos veidos. Tas nepieciešams, lai tikko kā radīsies konkrētas vajadzības, būtu skaidrs, ko kurš var darīt," raksta mājaslapas izveidotāji.

Mājaslapu iespējams apmeklēt šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!