Žaņa Lipkes memoriāls
 
Aktualitātes
04.02.2015

Izveidota bezmaksas mobilā aplikācija "Žanis Lipke Memorial"

Komentē
0

Žaņa Lipkes memoriālā kopš janvāra sākuma "iPhone" un "Android" lietotājiem lejupielādei ir pieejama bezmaksas mobilā aplikācija "Žanis Lipke Memorial" latviešu, krievu, angļu un vācu valodā, ko sadarbībā ar muzeju izstrādājusi un dāvinājusi "Accenture Latvia" komanda.

Mobilā aplikācija ir audio un videogids, kas apmeklētājiem vēsta 16 stāstus par notikumiem, kas risinājušies šajā vietā Otrā pasaules kara laikā, kā arī apraksta muzeja koncepciju un arhitektūras ideju. "Ņemot vērā pasaules tendenci "Bring your own device", tradicionālo muzeju gidu ideja tiek pārnesta uz privātajām mobilajām ierīcēm, nodrošinot audio un videogidu telefonā. Izstrādātā aplikācija uzskatāmi parāda, ka, izmantojot "iBeacons" kā iekštelpu orientēšanās tehnoloģiju, apmeklētāji var pārvietoties pa muzeju un apskatīt ekspozīciju sev tīkamā secībā. Ideja vienkārša – lietotājs aplikācijā atver savai atrašanās vietai ekspozīcijā atbilstošo stāstu," par aplikācijas funkcijām stāsta viens no projekta izstrādātājiem Kaspars Auzarējs-Auzers.

Aplikāciju sadarbībā ar muzeju izstrādājusi un dāvinājusi "Accenture Latvia" komanda. "Ņemot vērā Žaņa Lipkes memoriāla panākumus, 2014. gadā iegūstot Eiropas muzeju foruma Keneta Hadsona balvu un Izcilības balvu kultūrā, kā arī šī projekta iniciatora uzņēmēja Māra Gaiļa iesaisti projekta realizācijā, "Accenture" komanda ar patiesu lepnumu strādāja un attīstīja aplikācijas ideju," stāsta "Accenture Latvia" vadītājs Maksims Jegorovs.

Māris Gailis komentē jauno memoriāla aplikāciju: "Tehniskajā nodrošinājumā esam spēruši soli uz priekšu un ejam līdzi savam laikam. Inovāciju ziņā cenšamies būt kā bāka Baltijas muzeju pasaulē."

Muzeja aplikācija ir pirmais šāda veida projekts, ko attīstījusi "Accenture Latvia" programmētāju komanda. Lai padarītu muzeju vidi Latvijā modernāku un globālajām tendencēm atbilstošāku, plānots aplikācijas uz jau izstrādātās bāzes piedāvāt arī citiem muzejiem. Aplikācija pieejama gan "iOS", gan "Android" lietotājiem; lejupielādei tā pieejama šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!