Teemu Korpelas darbs "Savvaļā"; foto: Emīls Lacums.
 
Aktualitātes
02.07.2021

Izstādi "Savvaļa" jūlijā papildina sarunas, meistarklases un dzejas lasījumi

Komentē
0

Vidzemes augstienē atrodamajos Jaundūķos – teritorijā starp Drustiem un Jaunpiebalgu – apskatāma mākslinieka Andra Eglīša iniciētā grupas izstāde "Savvaļa", kuru jūlijā papildinās vairāki publiski pasākumi, kas veidoti sadarbībā ar interneta žurnālu "Satori" un biedrību "Ascendum".

Šī ir "Savvaļas" izstādes otrā sezona, kuras ietvaros vairāk nekā 30 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas mākslinieki izstādījuši savus darbus pļavās, mežos, purvos un ezeros. Šīs vasaras laikā teritorijā notiek "Savvaļas darbnīcas" – dažādu žanru un jomu kultūras notikumu virkne.

3. jūlijā, sestdienā, plkst. 18.00 interesenti aicināti piedalīties kopīgā sarunā ar daļu no topošās Latvijas Mākslas akadēmijas Arhitektūras skolas veidotājiem – Austri Mailīti, Niklāvu Paegli, Tomu Kokinu un Antru Priedi. Vakara gaitā tiks apskatīti dažādi izaicinājumi un iedvesmas avoti, izstrādājot jauno izglītības programmu, un runāts par cilvēka un dabas attiecību pārskatīšanu caur arhitektūru.

Laikā no 6. līdz 10. jūlijam "Savvaļā" notiks skaņu mākslinieka, arhitekta Maksima Šenteļeva vadīta meistarklase, kuras centrā būs mūzikas instrumentu izgatavošana no dabā sastopamiem materiāliem, skaņu karšu izveide un citi audiāli eksperimenti. Šajā procesā aicināts piedalīties ikviens, atkarībā no sev pieejamā laika – apmeklējot meistarklasi uz vienu, vairākām vai visām dienām, vienojoties par to individuāli. Meistarklases finālā – 10. jūlija vakarā – gaidāma publiska Šenteļeva un meistarklasē iesaistīto performance. Pieteikties iespējams, sūtot ziņu Kitijai ([email protected]).

Mēneša izskaņā – 24. jūlijā – notiks glezniecības plenēra noslēguma atzīmēšana ar "atvērto studiju" un "Satori" dzejas lasījumiem.

Par šiem un citiem gaidāmajiem notikumiem sīkāka informācija pieejama, sekojot līdzi jaunumiem “Savvaļas” sociālajos tīklos: Facebook un Instagram, kā arī mājaslapā savvala.lv.

No Rīgas izstādē var nokļūt gan ar auto (sekojot koordinātām 57°12'43.4"N 25°58'05.7"E vai Google Maps un Waze ierakstot nosaukumu "Savvaļas izstāde"), gan autobusu, braucot līdz pieturai "Jaundrusti".

Izstādes bāzē pieejama neliela bibliotēka-lasītava, brīvdabas virtuve, tēja un gumijas zābaki. "Savvaļa" pieejama bez maksas jebkurā diennakts laikā.

"Savvaļa" top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Igaunijas vēstniecības Rīgā, Vidzemes Kultūras programmas 2021, A/S "Latvijas valsts meži", A/S "Latvijas Nafta", A/S "Latvijas Finieris", SIA "Tikkurila", "Pernod Ricard", "Jameson" un Gatartas pansionāta atbalstu. "Savvaļas" organizatoriskie un informatīvie partneri ir interneta žurnāls "Satori" un biedrība "Ascendum".

"Savvaļas darbnīcu" projekts tiek realizēts ar VKKF mērķprogrammas "Kultūrelpa" atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!