Attēlā: Ivonna Farela un Šellija Maknamara
 
Aktualitātes
04.07.2017

Izsludina konkursu par Latvijas ekspozīcijas ideju Venēcijas arhitektūras biennālei

Komentē
0

Kultūras ministrija ir izsludinājusi metu konkursu par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 16. starptautiskajā arhitektūras izstādē, kura notiks 2018. gadā.

Metu konkursa mērķis – izvēlēties saturiski augstvērtīgāko un izcilāko dizaina risinājuma metu Latvijas ekspozīcijas īstenošanai, lai reprezentētu Latvijas laikmetīgo arhitektūru un/vai arhitektūras mantojumu Venēcijas biennāles 16. starptautiskajā arhitektūras izstādē.

Piedāvājumi jāiesniedz līdz 2017. gada 31. augustam.

Venēcijas biennāles 16. starptautiskā arhitektūras izstāde notiks no 2018. gada 26. maija līdz 2018. gada 25. novembrim. Par Venēcijas arhitektūras biennāles kuratorēm ir izvēlētas Ivonna Farela un Šellija Maknamara (Īrija), kuras vada arhitektu biroju "Grafton architects" un 2012. gadā ieguvušas Venēcijas arhitektūras biennāles "Sudraba lauvu". Viņu definētā 2018. gada biennāles tēma – "Freespace" ("Brīvā telpa"). Kuratores uzsver: ""Freespace" iedrošina pārskatīt domāšanas veidus, jaunus veidus, kā redzēt pasauli, kā rast risinājumus, kur arhitektūra rūpējas par katra šīs trauslās planētas iedzīvotāja labklājību un cieņu. "Freespace" ietver brīvību iztēloties, laika un atmiņu brīvo telpu saistot kopā pagātni, tagadni un nākotni, ceļot uz mantotiem kultūras slāņiem, savienojot kopā arhaisko ar mūsdienīgo."

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē, kas tiek rīkota reizi divos gados. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002. gada, un 2018. gadā būs astotā dalības reize. Iepriekšējā biennālē bija skatāms Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jauno arhitektu kopīgi veidotais Baltijas paviljons.  

Konkursa nolikums pieejams šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!