Aktualitātes
01.11.2019

Izsludina konkursu uz Dailes teātra direktora amatu

Komentē
0

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz Dailes teātra valdes locekļa amatu, lai atrastu pēcteci līdzšinējam teātra direktoram Andrim Vītolam.

Jau vēstījām, ka oktobra vidū ilggadējais teātra direktors Andris Vītols paziņoja, ka atstās amatu, norādot, ka "Dailes teātrim ir nepieciešams jauns redzējums, kas nesīs pārmaiņas un izaicinājumus." Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad aktieru paustās neapmierinātības dēļ teātra mākslinieciskā vadītāja amatu atstāja režisors Dž.Dž.Džilindžers, un radās jautājums par teātra tālāko virzību.

Kā teikts KM izplatītajā paziņojumā, no amata pretendentiem tiek gaidīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz 2 gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā (iegūta pēdējo 7 gadu laikā), teicamas latviešu valodas un vismaz 2 svešvalodu (t.sk. Angļu valodas) zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari (īpaši teātra nozari) un valsts kapitālsabiedrības darbību, vadību, arī finanšu vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiskas plānošanas, labas darba organizācijas un vadības prasmes, kā arī orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Līdz ar citiem dokumentiem Dailes teātra valdes locekļa amata pretendentiem būs jāiesniedz teātra trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi

Dailes teātra valdes locekļa amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3 801,00 eiro.

Iesniegtos pieteikumus Dailes teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija. Tās priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētāja vietnieces – KM Kultūrpolitikas departamenta Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, komisijas locekļu uzdevumus – VSIA “Jaunais Rīgas teātris” valdes locekle Gundega Palma, Pārresoru koordinācijas centra (PKC) kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede. Kā neatkarīga eksperte komisijas darbā pieaicināta biedrības “Latvijas Jaunā teātra institūts” valdes locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Zane Kreicberga.

Konkurss 2019. gada 1. novembrī izsludināts oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”, PKC un Nodarbinātības valsts aģentūras tīmekļvietnēs, kā arī KM tīmekļvietnē – sadaļā "Vakances".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!