Aktualitātes
22.11.2022

Iznākusi Latvijas laikmetīgajam teātrim un dejai veltīta avīze angļu valodā

Komentē
0

Latvijas Jaunā teātra institūts laidis klajā avīzi angļu valodā "Specifically Latvian vol. 6", kas iepazīstina ārvalstu interesentus ar Latvijas teātra un dejas māksliniekiem, oriģināldramaturģiju, aktuālajiem teātra procesiem un mākslinieciskajām tendencēm. 

Avīzē, kas bez maksas lasāma tiešsaistē, publicēts Zanes Kreicbergas pārskats par pagājušā gada norisēm Latvijas teātrī, intervijas ar teātra režisoriem Valteru Sīli un poli Lukašu Tvarkovski, kā arī māksliniekiem Jāni Balodi, Noelu Kano no Argentīnas un laikmetīgās dejas duetu IevaKrish.

Tāpat lasāmas arī Laumas Mellēnas-Bartkevičas pārdomas un atsauksmes no dažādu starptautisko projektu dalībniekiem – Marikas Čerņavskas pieredze “Samovar Circles” projektā, Mārjas Kalmres (Igaunija) un Rūdolfa Gediņa atsauksmes par dalību "Baltic Take Over" asamblejās, kā arī projekta “The Shake Down/Apvērsums” jauno kuratoru pārdomas, veidojot projekta pēdējo festivāla programmu Norvēģijā, Tronheimā. Izdevumā publicēta arī saruna ar Latvijas Jaunā teātra institūta radošo direktori Beku Bergeri.

Lasīt un lejuplādēt speciālizlaidumu "Specifically Latvian vol. 6" angļu valodā iespējams šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!