Foto: Filips Šmits
 
Aktualitātes
16.08.2019

Iznāk grupas "Carnival Youth" albums "Good Luck"

Komentē
0

16. augustā iznāk grupas "Carnival Youth" jaunais albums "Good Luck". Tajā pašā dienā plkst. 17:00 grupai paredzēta autogrāfu sesija mūzikas veikalā "Randoms", Rīgā, savukārt jaunā albuma prezentācijas pasākums ar grupas uzstāšanos notiks 29. augustā Rīgā, K. K. fon Stricka villas dārzā (ieeja bez maksas).

Kā stāsta grupas dalībnieki, albumā apkopotās dziesmas tapušas pāris gadu laikā un tām iedvesma rasta, dodoties koncerturnejās, satiekot dažādus cilvēkus un domājot par to, kas viņus vieno: "Tās ir ilgas pēc cilvēcības un atklātības, alkas pēc brīvības un mīlestības. Arī mēs, rakstot jaunā albuma materiālu, centāmies būt ļoti atklāti un pat intīmi, ļaujot brīvībai izpausties caur dažādiem skaņu eksperimentiem. Izmēģinājām dažādas dziesmu rakstīšanas pieejas un dažreiz ļāvām arī vaļu ironijai, kas kā sāls un pipari paspilgtināja mūsu domu graudus."

Dziesmas pārsvarā tapušas grupas radošajos izbraukumos Latvijā, bet pats ieraksts "Red Bull Studios" Sanpaulu, Brazīlijā, kopā ar producentu Gati Zaķi. "Carnival Youth" stāsta: "Albuma ieraksta laikā ļāvām Brazīlijas gaisam ietekmēt mūsu mūziku un rakstīšanas metodes. Ļāvāmies dažādiem ekspresīvākiem un karstasinīgākiem ritmiem, izmantojot lokālās perkusijas, kas rezultātā veido labu balansu ar dažiem melanholiskākiem un mierīgāka rakstura skaņdarbiem."

Albumu miksējis "Grammy" balvas ieguvējs Nikolass Vernes (Nicolas Verhnes). Skaņas pēcapstrāde tapusi "Sterling Sounds" Ņujorkā, un to veicis Gregs Kalbi (Greg Calbi).

Albums ir  pieejams  digitālajās platformās, kā arī CD un dubultplates formātā. Jāatzīmē, ka platei būs pieejama arī limitētas tirāžas versija.

Albuma "Good Luck" koncerttūre Eiropā sāksies septembrī, un tās ietvaros grupa sniegs koncertus Vācijā, Šveicē, Austrijā, Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Čehijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Latvijā koncerttūre  norisināsies sekojošos datumos un vietās – 15.novembrī Aizkrauklē, 16. novembrī Līvānos, 17. novembrī Valmierā, 20. novembrī Madonā, 23. novembrī Rīgā, "Hanzas peronā", un 30. novembrī – Liepājā. Informācija un biļetes šeit.

Grupa "Carnival Youth" dibināta 2011. gadā, un šobrīd tajā spēlē dvīņi Edgars (ģitāra, vokāls) un Emīls (bungas, vokāls) Kauperi, kā arī Roberts Vanags (taustiņinstrumenti). Līdz šim grupa izdevusi trīs ierakstus: 2014. gadā iznāca EP "Never Have Enough", tā paša gada 20. oktobrī tika izdots grupas debijas studijas albums "No Clouds Allowed", kas apbalvots ar Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons" kategorijā "Labākā debija", savukārt 2016. gada pavasarī klajā nāca grupas otrais studijas albums "Propeller".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!