Aktualitātes
28.02.2023

Iznācis jauns Ingas Gailes romāns "Jaukumiņš"

Komentē
0

Apgādā "Dienas Grāmata" izdotais darbs ir rakstnieces piektais romāns.

Kā raksta izdevēji, romāna galvenā varone Sarma ir parasta mūsdienu sieviete. Viņai ir zīdāms bērniņš un vēl viens, kas vēl neiet skolā. Viņa vēlas darīt visu un pat neiespējamo, lai saglābtu savu laulību. Viņi ies pie pāru terapeita. Taču vīrs nav noskaņots klausīties kaut kādās muļķībās. Viņš aizskrien, ielec mašīnā un, kaucot bremzēm, aizbrauc. Sarma ir izmisusi, taču kāda iekšēja balss mudina nepadoties.

Arvis Viguls par grāmatu raksta:"Jaunākajā romānā Ingas Gailes proza pamet ierasto Latvijas 20. gadsimta vēstures fonu un pievēršas mūsdienām. Lasot ik pa laikam iztēlojies šo grāmatu kā "Netflix" seriālu, kurā asprātības medus atjaukts ar rūgtām patiesībām, tomēr tu nespēj atrauties, līdz neesi to noskatījies/noskatījusies līdz pat pēdējai epizodei. Šeit ir viss, par ko mēs tā cienām, apbrīnojam un mīlam Ingas darbus, – grēksūdzes un fantāzijas sakausējums, polemikas un daiļliteratūras amalgama, dzīva, atklāta valoda un poētiska jauda."

Savukārt publiciste Santa Remere norāda: ""Jaukumiņā" dažādu paaudžu feminisma un filozofiskās domas autoru atziņas savijas ar ļoti personiskiem privātās dzīves notikumiem. Bet pats jaukākais, manuprāt, ir tas, ka romāna darbība norit tepat blakus – vienā no Rīgas mājīgākajiem dzīvojamajiem rajoniem, kur veikalā “Santa un Barbara” vienmēr var satikt kādu pazīstamu dzejnieci, rakstnieku, vietējo dzērāju, redaktoru vai korektori, un tajā aprakstītie notikumi daudzām kulturālām rīdziniecēm varētu būt ļoti labi pazīstami."

Inga Gaile (1976) ir dzejniece, prozaiķe un dramaturģe. Viņas dzeja novērtēta ar Klāva Elsberga un Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas fonda un Dzejas dienu balvu. Inga Gaile ir divkārtēja Latvijas Literatūras gada balvas laureāte: par dzejoļu krājumu bērniem "Vai otrā grupa mani dzird?" (2015) un romānu "Skaistās" (2020).

Vāka dizaina māksliniece Elīna Brasliņa.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!