Aktualitātes
19.09.2019

Izjūk plāns par Nacionālo koncertzāli uz AB dambja

Komentē
0

23 miljoni eiro no Eiropas struktūrfondiem, kurus bija iecerēts izmantot Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecībai uz AB dambja, tiks izmantoti citām vajadzībām, šodien pēc Latvijas Mūzikas padomes sēdes sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis, ļaujot noprast, ka plāns par koncertzāli uz AB dambja vairs nav aktuāls.

Kā skaidroja Puntulis, deviņi miljoni no šī finansējuma tomēr paliks Kultūras ministrijas (KM) rīcībā un, piemēram, 5,5 miljoni tiks izmantoti remontdarbiem Lielajā ģildē, kas šobrīd atrodas katastrofālā stāvoklī. Kā norādīja Puntulis, esot zināms arī, kam tiks izmantota atlikusī Kultūras ministrijai atvēlētā finansējuma daļa.

Puntuļa teiktais ļauj noprast, ka sākotnēji par ticamāko uzskatītais koncertzāles novietnes variants – AB dambis –, ko par labāko opciju atzinusi starptautiskā ekspertu komisija un kam veidots arī 2006. gadā rīkotajā metu konkursā uzvarējušais arhitekta Anda Sīļa projekts, vairs netiek izskatīts kā iespējamais variants. Lai gan Puntulis pieļāva, ka Sīļa projekts varētu tikt pārcelts no AB dambja uz citu vietu, tomēr, viņaprāt, būtu nepieciešams izsludināt jaunu koncertzāles metu konkursu.

Puntulis norādīja, ka jautājums par tālāko Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta attīstības scenāriju valdības sēdē nonākšot līdz gada beigām. Savukārt uz jautājumu par to, kad Latvijā varētu tikt atklāta Nacionālā akustiskā koncertzāle, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone norādīja, ka pēc tam, kad būs skaidra koncertzāles atrašanās vieta un finansēšanas modelis, varētu paiet apmēram desmit gadu, bet Puntulis uzsvēra, ka ir optimistiskāk noskaņots.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!