Aktualitātes
12.02.2020

Izdota "Jelgavas alternatīvās mūzikas izlase 1991-2017"

Komentē
0

Alternatīvās mūzikas bāra "Melno cepurīšu balerija" paspārnē klajā nākusi Jelgavas alternatīvās mūzikas izlase, kas ietver dažādu žanru grupu skaņdarbus laika posmā no 1991. līdz 2017. gadam, informē izlases veidotājs Gints Mauševics.

Dubultajā kompaktdisku izlasē iekļautas 46 kompozīcijas. Pirmajā diskā atlasītās dziesmas demonstrē Jelgavas mūzikas "tumšo pusi" – disks veltīts metālam, industriālajai mūzikai, pankrokam un citu ekstrēmo mūzikas žanru skaņdarbiem. Savukārt otrajā diskā iekļautās dziesmas pārstāv tādus žanrus kā alternatīvais roks, hip-hops, grandžs, indīroks, new wave u.c.

"Izlasē esošās dziesmas kontrastē gan ar dažādu stilu klāstu un skaņas kvalitātes plašo spektru, gan ar emocionālo koloratūru. Daļa skaņdarbu rakstīti ierakstu studijās, ko tikai nosacīti var par tādām dēvēt, tie rakstīti pašu spēkiem (šādu žanru pārstāvjiem tā ir bieža parādība). Izlasē ir arī vairākas dzīvās uzstāšanās un koncertu ieraksti. Tomēr tieši šāds skanējums ir autentisks lielākajai daļai deviņdesmito gadu laika koncertu skanējumam, kas nenoliedzami uzbur tā laika emocionālo gaisotni un atmosfēru. Tāpat ir konstatējami muzikālie meklējumi un eksperimenti, ar ko šī izlase ir bagāta un kas arī attaisno nosaukumu," raksta izdevēji.

Izlase īpaša ar to, ka apkopo daudzu vairs nepastāvošu grupu mūziku, no kurām vairākas minētas populārajā Jāņa Joņeva romānā "Jelgava 94". Izlasē dzirdami arī vairāki nozīmīgi skaņdarbi, piemēram, grupas "Husqvarn" dziesma "The Time Has Come", kas nav iekļauta nevienā grupas albumā un tika spēlēta festivālā "Baltijas smagais maršs" 1991. gadā.

Izlasi var iegādāties Jelgavā – alternatīvās mūzikas bārā "Melno cepurīšu balerija" un veikalā "Daba", Rīgā – kafejnīcā "Leningrad", kā arī interneta vietnē "Bandcamp".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!