Izdevniecības stends Latvijas grāmatu izstādē 2020
 
Aktualitātes
15.04.2020

Izdevniecība "Liels un mazs" trešo reizi nosaukta starp labākajām Eiropā

Komentē
0

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" nominēta 57. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus prestižajai balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs".

Balva "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" tiks pasniegta astoto reizi, un ik gadu tai tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām – Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji. Ar "Liels un mazs" par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacenšas izdevēji no Itālijas, Beļģijas, Portugāles un Krievijas. Par nominētajām izdevniecībām līdz 23. aprīlim balso Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki. Balsošanas rezultātus paziņos 4. maijā.

Šī ir jau trešā reize pēc kārtas, kad "Liels un mazs" tiek nominēts prestižajai balvai, kuru piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie iepriekšējā gadā īstenojuši inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus. "Trīs lietas – labas lietas, tā labais tiek nostiprināts. Tas, ka izdevniecības "Liels un mazs" vārds jau trešo reizi tiek daudzināts pasaulē starp pieciem gada labākajiem Eiropas bērnu grāmatu izdevējiem, palīdz mums apņēmīgi turēties laikos, kas nav labvēlīgi ne maziem uzņēmumiem, ne kultūrai. Toties grāmatu lasīšana bērniem ir vēl jo vajadzīgāka. Gribu īpaši pateikties mūsu domu un darbu biedriem – māksliniekiem, rakstniekiem un tulkotājiem," saka izdevniecības galvenā redaktore, dzejniece Inese Zandere.

Starptautiskais Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir pasaules nozīmīgākā bērnu grāmatniecības profesionāļu tikšanās, kura šogad noritēs neierastā formātā – tiešsaistē (The BCBF Global Rights Exchange). Esošajā situācijā starptautiskie panākumi un nominācija balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" izdevniecībai "Liels un mazs" ir ļoti būtiska, jo šogad pirmo reizi 10 gadu laikā, kopš izdevniecība "Liels un mazs" piedalās Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū, nebūs iespēja klātienē satikt izdevējus no visas pasaules, lai prezentētu jaunākos oriģināldarbus.

Izdevniecība "Liels un mazs" darbojas kopš 2004. gada. Pazīstamākā izdevniecības sērija ir "Bikibuki" jeb 101 kabatas formāta grāmatiņa – katrā atrodams viens latviešu autora dzejolis, ko ilustrējis kāds mūsdienu latviešu mākslinieks. Tāpat "Liels un mazs" regulāri iepazīstina latviešu lasītājus ar izcilu pasaules bērnu literatūras darbu tulkojumiem, savukārt jau vairāk nekā 60 "Liels un mazs" izdoto grāmatu tulkojumu iznākuši 20 pasaules valodās.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!