Aktualitātes
29.12.2022

Izdevniecība "Liels un mazs" radījusi audiopastaigu pa Pārdaugavu

Komentē
0

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" aicina ģimenes ar bērniem un pastaigu mīļotājus doties audiopastaigā "Atradumi Pārdaugavā". Tajā var iepazīt gan dažādas Pārdaugavas vietas, gan 2022. gadā izdotās apgāda "Liels un mazs" grāmatas.

Kā vēsta izdevniecības pārstāve Kristīne Jonuša, sekojot maršruta kartei, varēs atrast grāmatu ilustrāciju uzlīmes un kvadrātkodus, kurus noskenējot savā telefonā iespējams noklausīties "Kvadrifrona" aktieru Ances Strazdas, Reiņa Botera, Klāva Meļļa un Āra Matesoviča ieskaņotos stāstus, dzejoļus un skaitāmpantus. Aktieri iestudējuši pat vētrainu un trokšņiem bagātu galda tenisa maču no vācu autora Mavila komiksa "Kinderlande".

Maršruta karte iegūstama izdevniecības "Liels un mazs" mājaslapā, kā arī atsevišķās maršruta vietās, piemēram, Āgenskalna tirgū, lokālā "Veldze", Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un citur, būs pieejami kartes fiziskie eksemplāri.

Pastaigas maršruts vedīs uz vairākām mākslas galerijām, skolām, parku, bibliotēku, Botānisko dārzu, Āgenskalna līci, Dzelzceļa muzeju un citām vairāk un mazāk zināmām interesantām vietām.

Īpaši tirgum piemēroti, nebēdnīgi skaitāmpanti un ķircināmpanti no Māra Runguļa veidotās grāmatas "En den dīno šoko loko tīno" skanēs atjaunotajā Āgenskalna tirgū. Audiopastaigā ietvertas pavisam 19 grāmatas – gan latviešu autoru Ineses Zanderes, Viestura Ķerus, Anetes Meleces, Guntas Šnipkes, Marta Pujāta, Dainas Tabūnas un Žebera oriģināldarbi, gan tulkojumi un atdzejojumi no poļu, nēderlandiešu, vācu, igauņu, zviedru, franču un norvēģu valodas.

Audiopastaigas "Atradumi Pārdaugavā" maršruta garums nav precīzi noteikts, jo pieturpunktus var sasniegt, ejot pēc saviem ieskatiem – pa taisnāko ceļu vai iegriežoties visur, kur sirdi uzrunā Pārdaugavas ieliņas. Brašākiem un ātrākiem gājējiem varētu būt pa spēkam visas grāmatas atrast vienā reizē, taču var pastaigu sadalīt vairākos posmos, jo tā būs pieejama visu ziemu un līdz pat 2023. gada maijam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!