Redakcijas sleja
01.11.2017

Izdevīgs piedāvājums

Komentē
2

Draugi, kolēģi un lasītāji! Mums ir kāds izdevīgs piedāvājums – interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar jums vēlas turpināt uzsākto darbu arī nākamgad.

Nu, kaut kādā nozīmē mēs jau arī nemaz nevaram tā ņemt un pārtraukt, mēs jūtam, ka darām svarīgu darbu, esam vajadzīgi un mums sanāk aizvien labāk. Mēs esam kļuvuši par pamanītu un novērtētu savstarpējas saziņas līdzekli tiem, kas vēlas parunāt par kultūru un sabiedrību, mēs dodam platformu tiem, kuriem ir viedoklis, un ļaujam ikvienam iepazīties ar to, kas notiek visplašākajā kultūras laukā. Pagājušajā mēnesī mūs ir lasījuši 88 tūkstoši interneta lietotāju (nu, tā vismaz saka "Google Analytics" dati), un tas ir vairāk nekā jebkad iepriekš. Mūsu darbību jau tradicionāli nodrošina finansējums no dažādiem avotiem, un, lai arī tas nav vienkāršs process no organizatoriskā viedokļa, mēs uzskatām, ka šādi spējam vislabāk nodrošināt gan neatkarību, gan stabilitāti.

Papildus Valsts kultūrkapitāla fonda, Kultūras ministrijas un pašvaldību kultūras budžetu finansējumam mēs esam izmantojuši citu nevalstisko organizāciju un fondu līdzekļus, saņēmuši atbalstu no starptautiskām organizācijām un ārvalstu vēstniecībām, būtisks ieguldījums ir privātu uzņēmēju un kompāniju ziedojumi, taču viena no svarīgākajām sadaļām mūsu ieņēmumu un izdevumu tāmē ir ziedojumi, ko saņemam no vienkāršiem lasītājiem un domubiedriem. Jau trešo gadu uzsākam ziedojumu vākšanas kampaņu, lai pievērstu uzmanību tam, ka "Satori" darbībai nepieciešams neatkarīgs, sabiedrisks finansējums.

Mēdz teikt, ka bez maksas ir saņemams tikai siers peļu slazdā. Arī bezmaksas saturu internetā, pie kura esam pieraduši un no kura atteikties nevēlamies, kāds ir apmaksājis, nu, ja neskaita tos gadījumus, kad šis saturs ir zagts. Bet maksātājs tā vai citādi ietekmē saturu. Ja mums nebūtu neatkarīga finansējuma, ko sniedz ziedotāji, mūsu portāla lapās būtu pavisam cita veida saturs – šajā ziņā mēs nelolojam ilūzijas, ka reklāmu ieņēmumi neietekmē saturu, mākslīgi palielinot apmeklētību, krājot klikšķu skaitu un ievilinot lētticīgus lasītājus, interneta portāli ir spiesti izmantot bezsaturīgu, lētu un maldinošu saturu. Mēs esam spējuši no tā izvairīties un vēlamies arī turpmāk nepakļauties šādiem "tirgus likumiem".

Laikā no 1. līdz 15. novembrim mēs aicinām ziedot "Satori" darbībai 2018. gadā un ceram savākt vismaz 20 000 eiro. Mēs aicinām tos cilvēkus, kas var atļauties samaksāt par "Satori" darbu, dot iespēju lasīt, skatīties un klausīties mūs arī tiem, kuri par šādu saturu maksāt nevar. Iepriekšējās ziedojumu vākšanas kampaņas ir parādījušas, ka mums ir daudz draugu, kuri atbalsta un vēlas veicināt to kultūras un sabiedrisko procesu turpināšanu, kuru veicināšanā "Satori" ir iesaistījies nu jau 14 gadus.

Ko mēs šo divu nedēļu laikā darīsim? Informēsim jūs par iespējām finansiāli atbalstīt žurnāla darbību, stāstīsim par padarīto iepriekš un to, kā līdz šim esam tērējuši saņemto finasējumu, atgādināsim par ziedošanas kultūras nozīmi demokrātiskā sabiedrībā, dalīsimies ar savas kampaņas vizuālajiem materiāliem, kuros redzēsiet ne tikai sieru, bet arī peles un peļu slazdus, mēs rīkosim "Satori dārglietu izsoli" Kaņepes Kultūras centrā (7. novembrī 19:30), kurā būs iespējams iegūt savā īpašumā patiesi unikālus un kultūrvēsturiski nozīmīgus priekšmetus (par tiem vēl informēsim pamatīgāk, pagaidām tikai nosaukšu: dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes 2010. gada dienasgrāmatu, kurā lasāms arī dzejolis "Migla", dzejnieka un aktiera Toma Treiberga zīmētu portretu, dzejnieka un aldara Krišjāņa Zeļģa īpaši gatavoto alu, rakstnieka Jāņa Joņeva personīgi ierunātus fragmentus, kas neiekļuva kulta romānā "Jelgava 94, un "Satori" aptaujas par Gada ietekmīgāko domātāju divkārtējā 1. vietas ieguvēja režisora Alvja Hermaņa fotoportretu augstvērtīgā ierāmējumā), bet, pats svarīgākais, – arī šo divu nedēļu laikā mēs turpināsim rakstīt un runāt ar jums, saviem lasītājiem.

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!