Aktualitātes
12.06.2019

Izbeigta krimināllieta pret žurnālistu Ivanu Golunovu

Komentē
0

Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs otrdien, 11. jūnijā, paziņojis, ka pierādījumu trūkuma dēļ izbeigta krimināllieta pret narkotiku tirdzniecībā apsūdzēto žurnālistu Ivanu Golunovu un šodien viņš tiks atbrīvots no mājas aresta.

Rīgā bāzētā krievu medija "Meduza" žurnālistu Ivanu Golunovu Maskavas policija aizturēja 6. jūnijā, apsūdzot viņu narkotiku tirdzniecībā. Tomēr Golunovs savu vainu noliedza un uzsvēra, ka narkotiku paciņas viņam "piesviestas". Otrdien kļuva zināms, ka uz iepakojumiem, kas it kā atradušies pie Golunova, nav konstatēti viņa pirkstu nospiedumi.

Pastāv uzskats, ka apcietināšana bija politiski motivēta, jo Golunovs ilgstoši pētījis nelikumības Maskavas un Krievijas varas struktūrās – korupciju, nolaidību un dažādas biznesa shēmas (ar spilgtākajām Golunova publikācijām, kuras žurnāls "Meduza" atļāvis arī brīvi pārpublicēt, var iepazīties šeit).

"Mēs esam pārliecināti, ka Ivans Golunovs nav vainīgs, turklāt mums ir pamats uzskatīt, ka Golunovs tiek vajāts saistībā ar viņa darbību žurnālistikā," pēc Golunova apcietināšanas paziņoja "Meduzas" ģenerāldirektore Gaļina Timčenko un galvenais redaktors Ivans Kolpakovs.

Žurnālistam pēdējo mēnešu laikā draudēts, un "mēs zinām, kura gatavotā teksta dēļ tas notika, nojaušam, kas bija draudētāji", norādīja Golunova kolēģi, solot, ka rūpīgi sekos visām likumsargu darbībām šajā lietā.

11. jūnija rītā pie Krievijas vēstniecības Rīgā aptuveni 150 cilvēku – žurnālisti, sabiedriskie aktīvisti un vārda brīvības aizstāvji – pulcējās piketā, lai paustu atbalstu Ivanam Golunovam un pieprasītu viņa atbrīvošanu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!