Aktualitātes
05.03.2020

"Istabā" notiks deviņu jauno mākslinieku kopizstāde "Nieze"

Komentē
0

Šīgada 9. martā galerijā "Istaba" tiks atklāta jauno mākslinieku grupas izstāde "Nieze". Izstādei darbus veidojuši deviņi jaunie vizuālās mākslas pārstāvji, kuru vienos refleksija par mentālās niezes izpausmēm.

Izstādes dalībnieki ir Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra programmu studenti, kā arī Islandē un Beļģijā studējoši jaunie latviešu mākslinieki, kuri jau uzsākuši Latvijas publiku iepazīstināt ar saviem darbiem kā vizuālajā mākslā, tā arī citās kultūras sfērās.

Izstādē galerijā "Istaba" mākslinieki reflektēs par dažādām niezes izpausmēm. "Mākslinieku darbi radīti dažādos mākslas medijos, tādējādi atspoguļojot kā pašreiz aktuālos mākslinieciskās izpausmes līdzekļus, tā arī iekšējās niezes cēloņus un paveidus. Iespējams, tos pašus, kuri bieži kairina mūs vai pat kļūst par mūsu kompānijas vienojošo elementu. Vienam tā izpaužas kā aizsargreakcija, citam jau gadiem mokoša alerģija, vēl nākamajam – lokāli slimīga apsēstība vai vienkārši vēlme pakasīties kopā ar citiem," teikts izstādes anotācijā.

Izstādē piedalīsies Madara Bethere, Krišjānis Elviks, Anna Malicka, Liene Rumpe, Jānis Šnieders, Rūdolfs Štamers, Kristīne Upīte, Inese Zalviņa, Paula Zvanei. Kuratore Elīza Elizabete Ramza.

Izstāde galerijā "Istaba" bez maksas būs skatāma līdz 28. martam.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!