Darbs no izstādes "Melnā neļķe, 2. daļa".
 
Aktualitātes
28.03.2022

Notiks diskusija par LGBT+ 30 gadus pēc homoseksualitātes dekriminalizācijas

Komentē
0

Trešdien, 30. martā, plkst 18:30 ISSP galerija, kur pašlaik skatāma Konstantīna Žukova izstāde "Melnā neļķe, 2. daļa", aicina uz diskusiju par citādā pieņemšanas juridiskajiem un sociālajiem aspektiem 30 gadus pēc homoseksualitātes dekriminalizācijas Latvijā.

"1992. gadā Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma likumu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas kriminālkodeksā", svītrojot no likuma pantu, kas paredzēja sodu par labprātīgiem sakariem starp pilngadīgiem vīriešiem. Šodien homoseksuālus cilvēkus neliek cietumā un nemēģina "ārstēt" ar antipsihotiskiem līdzekļiem. Tomēr citādību pieņemt joprojām ir grūti – viendzimuma ģimenēm trūkst juridiskās aizsardzības, homofobiska retorika publiskajā telpā joprojām ir norma," diskusijas tēmu iezīmē rīkotāji.

Panta atcelšanas gadadienā Konstantīna Žukova izstādes "Melnā neļķe. 2.daļa" ietvaros uz diskusiju aicināti mākslinieks Konstantīns Žukovs, advokāts Lauris Liepa, "Mozaīkas" līdzdibinātājs, žurnālists un pasniedzējs Kārlis Streips un rakstnieks Rihards Bargais. Diskusiju vadīs žurnāliste un redaktore Rita Ruduša.

Konstantīna Žukova izstāde "Melnā neļķe, 2. daļa" piedāvā ieskatu subkultūrā, kuras DNS vēsturiski tika ierakstīts izdzīvošanas instinkts – būt neredzamam, nepamanāmam. Šīs subkultūras likumi un kodi tika nodoti no mutes mutē – bieži noklusēta, tā netika dokumentēta, jo šī subkultūra sarunājās čukstus, gluži kā smilgas nūdistu pludmalē. Izstāde ISSP Galerijā ir otrā daļa no mākslinieka iecerētā darbu cikla, kas pievēršas Latvijas LGBT+ vēsturēm. Cikla nosaukums "Melnā Neļķe" ir atsauce uz homoseksuālu vīriešu apzīmējumu, kas parādās Latvijas starpkaru perioda komunikācijā. K. Žukova mērķis nav atveidot vēsturiskus notikumus, bet analizēt un interpretēt tos caur mūsdienu skatu punktu. Izstādes kuratore: Iveta Gabaliņa.

ISSP Galerijā Konstantīna Žukova izstāde "Melnā neļķe, 2. daļa" būs skatāma līdz 31.martam. Izstādes finisāžas pasākums notiks 31. martā no plkst. 18.00 – 22.00, ar iespēju vakara gaitā satikt mākslinieku un redzēt projekta darba materiālus, kas izstādē netika iekļauti. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!