Foto: Reinis Hofmanis
 
Aktualitātes
29.04.2020

ISSP izziņo meistarklases krīzes laika fotosēriju veidošanā

Komentē
0

Fotogrāfijas platforma ISSP aicina uz tiešsaistes meistarklasēm, kuru dalībniekiem fotogrāfu Vikas Ekstas un Reiņa Hofmaņa vadībā būs iespēja attīstīt savu fotoprojektu, atspoguļojot šībrīža ārkārtas situācijas realitāti vizuālā valodā.

"Covid-19 pandēmija šopavasar ir izraisījusi straujas un negaidītas pārmaiņas visās dzīves jomās, arī fotogrāfu darbā un ikdienā. Šajā unikālajā laikā aicinām darboties kopā ar atpazīstamiem jaunās paaudzes Latvijas fotogrāfiem, ISSP Skolas pasniedzējiem, lai kopīgi atspoguļotu šībrīža ārkārtas situācijas realitāti, vienlaikus apgūstot un pilnveidojot autorfotogrāfijas sērijas veidošanas pamatprincipus," teikts meistarklašu uzsaukumā.

Sešas nedēļas garās meistarklases ar lekcijām, radošiem uzdevumiem, diskusijām un individuālām tikšanās reizēm ar mentoriem tiešsaistē ir domātas ikvienam ar kaut nelielām priekšzināšanām fotogrāfijā, kas vēlas radoši izpausties, kopā ar domubiedriem reflektēt par krīzes izraisītajām pārmaiņām un pilnveidot savu vizuālo valodu.

Meistarklašu gaitā dalībnieki veidos vizuāli un idejiski vienotas individuālās (vai grupas) fotogrāfiju sērijas, dokumentējot šībrīža krīzes situācijas izpausmes un reflektējot par tās daudzveidīgajiem aspektiem. Radītie projekti tiks publiski prezentēti tiešsaistes vidē, veidojot daudzšķautņainu mūsdienu krīzes arhīvu. Pēc grupas iniciatīvas, rezultāts var pārtapt kopīgā virtuālā izstādē. 

Katrai meistarklasei ir savs tematiskais un konceptuālais fokuss. Mākslinieces Vikas Ekstas radošās meistarklases "Krīzes istaba" mērķis ir radīt telpu konsekventai pašrefleksijai, piefiksējot un fotogrāfijā apspēlējot personīgās sajūtas, ko katrā no mums raisa jaunie apstākļi. Savukārt fotogrāfa Reiņa Hofmaņa vadītajā meistarklasē "Pārmaiņu ainava" dalībnieki fokusēsies uz pārmaiņām apkārtējā vidē un publiskajā telpā.

Abas meistarklases norisināsies tiešsaistē sešu nedēļu garumā no maija sākuma. Pieteikties aicināti gan pieredzējuši fotogrāfi, gan fotogrāfijas entuziasti ar tehniskām pamatiemaņām. Lai piedalītos meistarklasēs, nepieciešams savs fotoaparāts vai viedtālrunis ar kameru, kā arī piekļuve internetam.

Plašāka informācija un pieteikšanās šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!