Foto: Klēra Strenda
 
Aktualitātes
14.12.2017

ISSP izsludina pieteikšanos gadu garajai Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā

Komentē
0

Līdz 2018. gada 10. janvārim iespējams pieteikties ISSP Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā, kas piedāvā izstrādāt individuālus projektus pasaules līmeņa pasniedzēju vadībā. Jauno meistarklases ciklu vadīs atzītie fotogrāfijas pasniedzēji Pīters Bjalobžeskis, Klēra Strenda un Gordans Makdonalds. Meistarklases gadu ilgo programmu ievadīs darbnīca Kuldīgā 2018. gada martā.

ISSP Starptautiskā meistarklase tiek rīkota jau trešo reizi. Tā ir praksē balstīta neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver trīs darbnīcas Latvijā un Sicīlijā gada laikā, kā arī regulāru virtuālu kontaktu ar pasniedzējiem. Darbojoties atzītu starptautisko meistaru vadībā, 24 jaunie fotogrāfi no Latvijas un pasaules izstrādās konceptuāli spēcīgus un konkurētspējīgus personiskos projektus fotogrāfijā. Nodrošinot dalībniekiem regulāru mentoringu, starptautisko kontaktu loku un iespēju publiski prezentēt darbus, meistarklase sniedz nepieciešamo atbalstu autoriem savas karjeras sākumposmā.

Meistarklase ik gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas, ļaujot dalībniekiem īstenot projektus dažādos fotogrāfijas virzienos. Katrā plūsmā tiks uzņemti 12 dalībnieki. Šī gada pirmās plūsmas, "A Sense of Change" (Pārmaiņu izjūta) pasniedzējs Pīters Bjalobžeskis (Peter Bialobrzeski, DE) ir pasaulē pazīstams dokumentālais fotogrāfs, kura darbi pelnījuši starptautisku atzinību, tai skaitā vairākas "World Press Photo" balvas. Viņa vadībā dalībnieki veidos vizuālus stāstus par pārmaiņām – personiskām, sociālām vai politiskām – mūsdienu pasaulē.

Foto: Pīters Bjalobžeskis

Otrās meistarklases plūsmas, "Answering Questions & Questioning Answers" (Atbildes uz jautājumiem un jautājumi par atbildēm), pasniedzēji ir fotogrāfe Klēra Strenda (Clare Strand, UK) un kurators, mākslinieks Gordons Makdonalds (Gordon MacDonald, UK), kuri kopā un atsevišķi izdevuši grāmatas, kurējuši izstādes un festivālus un rakstījuši par fotogrāfiju. Šīs plūsmas dalībnieki rotaļīgā veidā – caur jautājumiem, eksperimentiem un diskusijām – pievērsīsies idejām un konceptiem, un kā vislabāk tos vizualizēt savos projektos.

Plašāka informācija par meistarklases programmu, pasniedzējiem un pieteikšanos šeit. Turpat atrodami arī iepriekšējo ciklu meistarklases absolventu darbi.

Meistarklasi organizē Biedrība ISSP, kas jau divpadsmit gadus Latvijā rīko starptautiska līmeņa izglītības un citas aktivitātes laikmetīgās fotogrāfijas jomā.

Meistarklase tiek realizeta sadarbībā ar Kuldīgas novada domi un "MINIMUM" fotogrāfijas centru Sicīlijā, kā arī ar "SONY", "Drukalabak.lv" un "EPSON".  Informatīvie partneri – "Fotokvartāls", "YET magazine", "GUP Magazine" un "The Calvert Journal".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!