Aktualitātes
25.01.2022

ISSP atklās Konstantīna Žukova izstādi par LGBT+ subkultūru

Komentē
0

No 4. februāra līdz 24. martam ISSP Galerijā būs skatāma mākslinieka Konstantīna Žukova izstāde "Melnā neļķe 2. daļa", kas aicina ieskatīties LGBT+ subkultūrā – "melno neļķu" valodā, simbolos un satikšanās vietās.

"Melnā neļķe" ir atsauce uz homoseksuālu vīriešu apzīmējumu, kas tika izmantots starpkaru perioda Latvijas dzeltenajā presē. "Konstantīna Žukova izstāde "Melnā neļķe 2. daļa" piedāvā ieskatu subkultūrā, kuras DNS vēsturiski tika ierakstīts izdzīvošanas instinkts – būt neredzamam, nepamanāmam. Šīs subkultūras likumi un kodi tika nodoti no mutes mutē, bet vēsture izgaisa kopā ar cilvēkiem. Bieži noklusēta, tā netika dokumentēta, jo šī subkultūra sarunājās čukstus, gluži kā smilgas nūdistu pludmalē," teikts izstādes aprakstā.

Izstāde ISSP galerijā ir otrā daļa no mākslinieka iecerētā darbu cikla, kas pievēršas Latvijas LGBT+ vēsturei. Darba pirmā daļa tika izstādīta 2021. gada pavasarī izstāžu telpā "Pilot", un tās centrā bija mūsdienu "melnās neļķes".

Konstantīns Žukovs (1990) dzīvo un strādā starp Rīgu un Londonu. Savā radošajā praksē mākslinieks bieži smeļas iedvesmu vēsturiskos un literāros avotos – sākot no islāma Zelta Laikmeta homoerotiskās dzejas līdz Oskara Vailda mīlas vēstulēm un Mišela Fuko darbiem par seksualitāti. Izmantojot literāros avotus kā sākumpunktu personisku stāstu atšķetināšanai, viņa darbi pēta  mīlestības, pieķeršanās un seksualitātes dažādās formas.

Pēc Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas absolvēšanas K. Žukovs turpināja studijas Senmārtina Mākslas un dizaina koledžā un Londonas Komunikācijas koledžā Apvienotajā Karalistē. Piedalījies izstādēs un mākslas grāmatu mesēs Flecha Art Fair Madridē, Paris Ass Book Fair "Palais de Tokyo" mākslas centrā Parīzē, Strange Perfume, Dienvidlondonas galerijā (South London Gallery), Queer Frontiers Londonas praida ietvaros, Rīgas Fotogrāfijas biennālē NEXT 2021 un Rīgas Fotomēnesī.

Izstādes kuratore: Iveta Gabaliņa. Atklāšanas diena – 3. februāris no plkst. 12.00 līdz 20:00. Izstāde nav piemērota personām līdz 16 gadu vecumam!

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!