Foto: Darja Miņina.
 
Aktualitātes
16.09.2021

ISSP aicina pusaudžus apgūt fotogrāfiju

Komentē
0

Atvērta pieteikšanās pirmajai ISSP Jauniešu skolai, kas piedāvās jauniešiem mācību gada garumā radoši iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus. Nodarbību sākums – 5., 6. oktobrī.

"Mūsdienās fotogrāfija ir viens no izplatītākajiem medijiem – saskaramies ar to pilsētvidē, skolā, medijos, mājās, sociālajos tīklos. Katru dienu tiek patērēti un radīti miljoniem jaunu attēlu, tāpēc mūsdienu pusaudžiem ir īpaši svarīgi apgūt vizuālo lasītprasmi un spēju kritiski izvērtēt attēlu sniegto informāciju.

Iedziļinoties un izmēģinot fotogrāfiju kā vizuālās mākslas mediju, un mācoties pārdomātā veidā radīt un lasīt attēlus, nodarbības veicinās jauniešos izpratni par mūsdienu kultūru un estētiku, kā arī spēju domāt un darboties radoši," teikts uzsaukumā.

Nodarbības paredzētas jauniešiem vecumposmā no 11 līdz 17 gadiem (nodarbības notiks divās vecuma grupās). Vēlama interese par fotogrāfiju un radošajām izpausmēm; priekšzināšanas nav nepieciešamas. Lai piedalītos, nepieciešama fotokamera vai telefons ar kameru.

Programmā 15 – 17 gadu veciem jauniešiem dalībnieki Līvas Graudumnieces vadībā izzinās, kas ir fotogrāfija un kāda nozīme šim medijam ir mūsdienās, mācīsies konstruēt attēlus, iepazīs un izmēģinās dažādas fotogrāfijas tehnikas, eksperimentēs ar fotogrāfijas izmantošanu arī objektu un instalāciju veidošanā. Dalībnieki radīs fotogrāfiju sērijas un stāstus, iepazīs un diskutēs par dažādu autoru darbiem, un attīstīs savu individuālo stilu un gaumi fotogrāfijā.

Savukārt 11 – 14 gadus veci jaunieši Adelīnas Kalniņas vadībā nodarbībās caur daudzveidīgām un radošām aktivitātēm, eksperimentiem, izzinošām pastaigām un sarunām gūs ieskatu fotogrāfijas medijā, analizējot to gan no radošās, gan tehniskās puses, un mācoties lasīt attēlus. Mācību process ir vērsts uz sadarbību, veicot uzdevumus grupās un individuāli. Mākslā nav pareizu un nepareizu atbilžu, tā ir atvērta dažādām interpretācijām – par šo tēmu tiks runāts, kopā apmeklējot izstādes un diskutējot par tām.

Dalības maksa – 45 EUR mēnesī. Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!