Aktualitātes
06.04.2020

Internetā skatāma izrāde "Mēdeja" ar Gunu Zariņu titullomā

Komentē
0

Tagad projekta "Teātris.zip" īpašajā izlasē skatāma arī Rīgas Krievu teātrī tapusī Vladislava Nastavševa izrāde "Mēdeja", kurā titullomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa.

Sākotnēji izrāde tapusi Maskavas Gogoļa centrā, savukārt 2016. gadā iestudēta arī Krievu drāmas teātrī. To iespējams noskatīties šeit.

Izrādes pamatā ir sengrieķu klasiķa Eiripīda luga "Mēdeja". Tās galvenā varone, burve Mēdeja, ķēniņa Kolhida meita un Saules dieva Heliosa mazmeita, palīdz Jāsonam iegūt zelta aunādu. Iemīlējusies argonautu vadonī, Mēdeja aizbēg viņam līdz un kļūst par tā sievu. Taču paiet neliels laiks un Jāsons jau lūkojas pēc citas: viņš vēlas precēties ar ķēniņa Kreonta meitu, tajā pašā laikā Mēdejai ar abiem dēliem draud izraidīšana.

Izrādē piedalās Guna Zariņa, Andris Keišs, Igors Čerņavskis, Maksims Busels, Aleksandrs Maļikovs u.c. Iestudējums saņēmis balvu "Kilograms kultūras 2016" nominācijā "Teātris".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!