Aktualitātes
16.04.2020

Internetā būs skatāma Vladislava Nastavševa izrāde "Kuzmins. Forele caursit ledu"

Komentē
0

Maskavas Gogoļa centrs maija sākumā tiešsaistē rādīs Vladislava Nastavševa izrādi "Kuzmins. Forele caursit ledu", kas 2017. gadā nominēta Krievijas teātra balvai "Zelta maska".

Izrādes centrā ir krievu Sudraba laikmeta rakstnieka Mihaila Kuzmina tāda paša nosaukuma poēma, un iestudējums tapis kā daļa no piecu izrāžu cikla, kuru centrā ir ievērojamas krievu literatūras personības. Ar Kuzmina darbiem režisors strādājis jau iepriekš Latvijas skatītājiem pazīstamajās izrādēs "Peldošie-ceļojošie" Jaunajā Rīgas teātrī un "Peldošie-ceļojošie. II daļa" Dailes teātrī. Līdzīgi kā vairākās Nastavševa izrādēs, arī šajā skan paša režisora komponētā mūzika.

2017. gadā izrāde tika nominēta Krievijas galvenajai teātra balvai "Zelta maska" kategorijā "Labākais lielās formas iestudējums", savukārt Vladislavs Nastavševs tika izvirzīts balvai kā labākais režisors.

Izrādi varēs noskatīties 3. maijā plkst. 19:00 un 4. maijā plkst. 14:00 (pēc Latvijas laika) Gogoļa centra "YouTube", "Facebook", "Instagram" kontos, kā arī mājaslapā. Pēc tam izrādes ieraksts nebūs pieejams.

Gogoļa centrs izziņojis arī citas izrāžu translācijas: 19. aprīlī plkst. 19:00 un 20. aprīlī plkst. 14:00 būs skatāma Maksima Didenko izrāde "Harmss. Pasaule", 26. aprīlī plkst. 19:00 un 27. aprīlī plkst. 14:00 skatītāji varēs novērtēt Jevgēņija Kulagina iestudējumu "Šekspīrs", savukārt programmu pagaidām noslēdz Allas Demidovas un teātra mākslinieciskā vadītāja Kirila Serebreņņikova kopdarbs "Ahmatova. Poēma bez varoņa" 10. maijā plkst. 19:00 un 11. maijā plkst. 14:00.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!