Foto: unsplash.com
 
Aktualitātes
08.07.2021

Internetā bērniem bez maksas pieejamas 32 programmēšanas nodarbības

Komentē
0

Mājaslapā "atbalstsizcilibai.lv" publicētas 32 bezmaksas programmēšanas video nodarbības sākumskolas vecuma posma bērniem. Tās veidotas kā mācību līdzeklis interešu izglītības nodarbībām programmēšanā.

Programmēšanas nodarbības notiek, izmantojot programmēšanas valodu "Scratch". Kopumā 32 video nodarbībās ir ietverts plašs programmēšanas tēmu loks — no pašiem pamatiem līdz sarežģītiem projektiem. Video nodarbībās tiek apskatīti tādi programmēšanas jēdzieni kā cikli, sazarojumi un mainīgie, kā arī tādas datu struktūras kā steks, ciklisks saraksts un dažādi programmēšanas koncepti, piemēram, karodziņa metode, burbuļkārtošana un rekursija. Nodarbībās veidotās spēles ir interesantas un veicina izdomu radīt jaunus līdzīgus vai pavisam atšķirīgus projektus, skaidro to veidotāji.

Programmēšanas nodarbību autors ir Pirmās programmēšanas skolas dibinātājs, skolotājs Raivis Ieviņš. Līdz ar video nodarbībām ir izstrādāti arī metodiskie materiāli pedagogiem.

"Lai arī nodarbības pamatā sagatavotas tā, lai būtu piemērotas sākumskolas vecuma posma bērniem, tās būs interesants arī pieaugušajiem," stāsta programmēšanas skolotājs Raivis Ieviņš, nodarbību veidotājs. "Ceru, ka mācību materiāli noderēs gan spējīgiem skolēniem, gan bērnu vecākiem, gan skolotājiem, kas meklē jaunas idejas mācību stundām un interešu izglītības nodarbībām. Mūsu bērnos ir ļoti liels potenciāls. Lai Latvija kļūst par programmēšanas lielvalsti!"

Projekti, kurus nodarbībās iespējams īstenot, ir dažādi — liela daļa veidoti kā aizraujošas reakcijas spēles, bet ir atrodamas arī vairākas aritmētikas un prāta spēles. Desmit no 32 projektiem ir lietojumprogrammas, kas skolēnam atvieglo sadzīvisku uzdevumu veikšanu, piemēram, drošu paroļu ģenerators, teksta šifrētājs un finanšu kalkulators, skaidro projekta veidotāji.

Bezmaksas programmēšanas nodarbības visiem interesentiem pieejamas mājaslapā "atbalstsizcilibai.lv". Programmēšanas apgūšanai piemērota ir "Scratch" tiešsaistes versija, bet iespējams izmantot arī instalējamo programmēšanas vidi. Programmēšanas video nodarbības un metodiskie materiāli pedagogiem atrodami "Atbalsts izcilībai" mājaslapas sadaļā "Interešu izglītība". Līdz 1. septembrim mācību materiālus paredzēt indeksēt arī "Skola2030" mācību resursu krātuvē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!