Kārlis Vērdiņš
pirms 6 gadiem
Un kas ir svarīgs globālā ziņā?

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Nav jābūt kaut kam tādam svarīgam. Tu vienkārši teici, ka radikāli žesti ir svarīgi, un es atbildu, ka gan jau man tie ir mazāk svarīgi nekā tev, citam varbūt vispār nemaz. Tamdēļ to klātesamību izvirzīt kā kritēriju ir apšaubāmi.

Kārlis Vērdiņš
pirms 6 gadiem
Un kādus kritērijus šai grāmatai izvirzīt būtu pareizi?

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Es piekrītu un arī iepriekšējos komentāros piekritu, ka šīs grāmatas un Pelša gadījumā tā ir daļa no pievilcības – citam vairāk, citam mazāk –, bet ka tas nav attiecināms uz citām grāmatām. T. i., skatīties uz grāmatu un teikt "Cik labi, ka tā ir radikāla" vai "Cik slikti, ka tā nav radikāla" man šķistu muļķīgi.

Kārlis Vērdiņš
pirms 6 gadiem
Tieši šī vieglprātība, manuprāt, Eināram ļauj atbrīvoties no konvencijām. Ja tās nebūtu, tad nebūtu arī šo rotaļu. Un radikāli žesti ir svarīgi arī tad, ja tie ne vienmēr kalpo komunikācijai.

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Par vieglprātību un konvencijām – ok, es jau to nenoliedzu, un tomēr tas ietekmē arī rezultātu. Tāpat arī es teiktu, ka “Mīļākais tētis pasaulē” teksti ir tikpat rotaļīgi un tomēr man šķita iedarbīgāki. 

Par radikāliem žestiem – protams, ka tie ir svarīgi tev, bet ne obligāti svarīgi globālā ziņā. Tas ir, teksta radikālums vai radikāluma trūkums man nešķiet labs vispārīgs kritērijs, pēc kā mērīt kvalitāti. Pelša dzejai tas piešķir draivu, bet man radikālums, lai kā to definētu, nav automātisks plus punkts. 

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Tava recenzija jau atkal izvairās lietas teikt tieši un saprotami, šķietami apzināti.

Mani "Condom" uzrunāja mazāk. Par spīti valodiskiem eksperimentiem un Pelša valodas radikālo atsvabināšanu, es izjutu tevis minēto vieglprātību arī sliktā ziņā, proti, brīžiem tās rotaļas šķita pašmērķīgas. "Nav svarīgi ko rakstīt, bet – kā" man šķita foršākā no paša Pelša asprātībām. Galu galā mēs nonākam līdz jautājumam, cik mums ir svarīgs citādums un radikāli žesti, un kāpēc.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!