Redakcijas sleja
27.09.2012

Ieguvumi un zaudējumi

Komentē
0

Rudens pienācis ar daudzām pārmaiņām – gan patīkamām, gan tādām, kas drīzāk noved rezignētā apziņas stāvoklī (kurš, nenoliegsim, dažam labam arī sagādā īpašu, ne ar ko nesalīdzināmu baudu). Mēs esam ķērušies pie ieceres, kuru lolojam jau kopš šī gada sākuma, – esam izstrādājuši jaunu portāla dizainu un nu cenšamies pārcelt mūsu interneta žurnālu mūsdienīgākā, dinamiskākā un, cerams, vieglāk lietojamā vidē. Joprojām daudz kas nav īsti tā, kā vēlējāmies, ik pa brīdim uzrodas problēmas ar senāku rakstu un attēlu iekļaušanos jaunajā iekārtojumā, taču process norit savā dabiskajā tempā, bet pirmie rezultāti jau ir redzami. Mēs cenšamies nepārtraukt žurnāla darbību un turpinām publicēt jaunus rakstus, informēt jūs par kultūras dzīves notikumiem, strādājam pie jaunām iecerēm.

Mūsu kolēģei Dacei šorīt piedzima meitiņa, un šis priecīgais notikums uz brīdi var samazināt mūsu darba intensitāti. Ar skumju sirdi atzīstam, ka mums joprojām pietrūkst Martas, kas pārtrauca darbu "Satori" 10. septembrī. Viņas darba augļus jūs varējāt baudīt gan "Satori" Dzejas dienu burtnīcas izskatā, gan iepriekš – "Satori" vasaras avīzes un lielisko videosižetu veidā. Par to visu, arī jauno dizainu mēs varam pateikties Martas spējām sarunāt, organizēt, pārskatīt veicamos darbus. Šīs īpašības nav tik viegli atrodamas darba tirgū, tāpēc ir zelta vērtē.

"Satori" ar savu Dzejas dienu burtnīcu un pasākumiem piedalās šāgada Dzejas dienās, šosestdien Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks jauno dzejnieku konkurss, kura uzvarētāju dzejoļus jūs varēsiet lasīt mūsu žurnālā. Ir sākusies jaunā teātra sezona, kas jau paspējusi pārsteigt ar vairākām spilgtām pirmizrādēm, – jūs jau lasījāt recenziju par operu "Dauka", ceram drīzumā sniegt viedokli par Aleksandra Morfova iestudēto "Finita la comedia!" Dailes teātrī un Konstantīna Bogomolova "Stavangeru" Liepājas teātrī. Par saviem plāniem mums apsolījis pastāstīt joprojām jaunais režisors Elmārs Seņkovs.

Jaunas cerības un optimisms parādījies rakstniecības druvā – ne vien KKF budžetā piešķirtie papildu līdzekļi, bet arī jaundibinātais Nacionālais rakstniecības atbalsta fonds sola finansējumu jaunu latviešu valodā rakstītu daiļdarbu tapšanai. Mēs esam gatavi rūpīgi sekot tam, kāds būs rezultāts, bet jau tagad plānojam aicināt literātus piedalīties "Satori" prozas lasījumu burtnīcas tapšanā – iesūtot savus darbus, kuru formu un saturu mēs gribētu ierobežot tikai divos parametros: apjoms līdz 5000 rakstu zīmēm un žanrs – mūsdienu pasaka. Sīkāk par šo ieceri un nosacījumiem ziņosim nākamnedēļ. Sekojiet mums. Bet vēl svarīgāk – lasiet!

Ilmārs Šlāpins

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!