Aktualitātes
23.07.2020

"Homo Novus" aicina jauniešus piedalīties mākslas darbnīcā

Komentē
0

13 - 19 gadus veci jaunieši, kuri dzīvo Pļavniekos, Mežaparkā un Imantā, aicināti pieteikties divu dienu bezmaksas mākslas darbnīcām, lai kopā ar mākslinieku apvienību "Golf Clayderman" radītu performanci, kas 28. augustā būs redzama Starptautiskajā Jaunā teātra festivālam "Homo Novus".

"Party Animals" ir radošo darbnīcu sērija, kas norisināsies trīs Rīgas apkaimēs – Imantā, Mežaparkā un Pļavniekos, iesaistot 13 līdz 19 gadus vecus jauniešus. Mākslinieku apvienība "GolfClayderman" katrā apkaimē divu dienu garumā veidos dialogu ar 15 vietējiem jauniešiem par ilgstpējīgu resursu patēriņu, saudzējot vidi, kā arī stereotipiem, kas diktē skaistuma standartus jauniešu vidū. Pieteikumu dalībai, norādot vārdu, uzvārdu, vecumu un iemeslu, kādēļ vēlies piedalīties, līdz 3. augustam jāsūta uz [email protected].

Pirmajā darbnīcu dienā notiks sarunas, kritiska un radoša iedziļināšanās apģērba industrijas ražošanas aizkulisēs, ētiskajās izvēlēs, kā arī izpētes darbs vietējā apkaimē, otrajā dienā – sarunas par stereotipiem, ko kultivē un diktē modes industrija, vērtībām, kā arī praktiskais darbs, veidojot savus tērpus. Praktiskajā daļā jaunieši kopā ar mākslinieku palīdzību iepazīs vietējo apkārtni, meklējot otrreiz lietojamu apģērbu un aksesuārus, radīs skices, no kurām taps pašu veidota nepieradināta modes kolekcija.

Kā raksta izrādes veidotāji, "Party Animals" darbnīcas raisīs gan radošo domāšanu, gan ļaus iepazīt vietas, kur iegādāties lietotas preces, pārstrādātu apģērbu, tādējādi samazinot atkritumus un iedvesmojot ilgtspējīgi patērēt vides resursus, kā arī veidot sarunu par mūslaiku vērtībām. Darbnīcu rezultāts tiks prezentēts pilsētvides modes skatē 28. augustā Starptautiskajā Jaunā teātra festivāla "Homo Novus 2020" ietvaros. Process tiks dokumentēts un publicēts projekta un dalībnieku sociālajos kontos, radot ierosmi arī citiem.

Meistarklašu norises laiks

  1. un 18. augusts – radošās meistarklases Imantā
  2. un 21. augusts – radošās meistarklases Mežaparkā
  3. un 26. augusts – radošās meistarklases Pļavniekos
  4. augusts – noslēdzošā modes skate Rīgas centrā
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!