Īans Makkellens savā, iespējams, zināmākajā lomā - burvis Gendalfs "Gredzenu pavēlniekā"
 
Aktualitātes
07.06.2018

Holivudas aktieris Īans Makkellens aicina piedalīties Baltijas praidā

Komentē
0

Rīgā šonedēļ notiek dažādi Baltijas praida 2018 pasākumi, no kuriem vērienīgākais – lielais gājiens – plānots sestdien, 9. jūnijā. Arī pazīstamais Holivudas aktieris Īans Makkellens uzrunājis savus fanus, mudinot viņus piedalīties Baltijas praidā, vēsta ziņu aģentūra "LETA".

Aktieris ar "YouTube" starpniecību no Londonas Anglijā sūta laba vēlējumus visiem "Baltijas praida" dalībniekiem Rīgā, kā arī atvainojas, ka pats diemžēl nevarēs gājienā piedalīties.

Makkellens savā paziņojumā "YouTube" norāda, ka dalība praidā ir ļoti svarīga un ka viņš solidarizējas ar saviem "brāļiem un māsām Baltijas valstīs", jo ikviens, kurš ir aizspriedumu upuris, ir nežēlīgas attieksmes upuris, uzsver aktieris.

Tāpat viņš aicina Latvijas un pārējo Baltijas valstu politiķus, kā arī jebkura veida līderus, kuri uzskata, ka homoseksuāli cilvēki ir "kaut kādā mērā zemāki", mainīt savus uzskatus.

Makkellens, atceroties laikus, kad Anglijā notika cīņa par LGBT cilvēku tiesībām, sacīja, ka lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienai nācās saskaries ar dažādām "dīvainām idejām" par viņiem, tomēr tagad, kad likumi ir mainījušies un homoseksuālus cilvēkus sabiedrība ir pieņēmusi, vecie uzskati ir pazuduši. Politiķi, līderi un citi cilvēki, kuri nostājās pret LGBT tiesībām, ir pazuduši un aizmirsti, piebildis aktieris.

"Viss, kas paliek, ir mīlestība un pavisam parasti cilvēki – homoseksuāli vai heteroseksuāli, vai jebkas pa vidu. Sūtu jums cerību vēsti, daudz mīlestības, un, iespējams, tiksimies citu gadu," sacīja Makkellens.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!