Attēlā - Ādolfs Hitlers bez ūsām
 
Blogs
13.07.2017

Hitlers topā

Komentē
3

"And I find Hitler in my heart

From the corpses flowers grow."

Antony And The Johnsons. "Hitler in My Heart"

Ko sēsi, to pļausi, kāds podiņš, tāds vāciņš, pasaki, ko tu ēd, un es pateikšu, kas esi tu pats, – tas viss noteikti ir visbaltākā patiesība, jo vai gan citādi ļaudis šīs gudrības tik bieži mīlētu atkārtot. Piemērots sakāmvārds gan nenāk prātā, bet kaut kādas līdzīgas cēloņsakarību attiecības, manuprāt, varētu pastāvēt arī starp lasītajām grāmatām un lasītāja personības īpatnībām. Vai otrādi. Par to aizdomājos, vienudien ielūkojies interneta grāmattirdziņā ibook.lv un pievērsis uzmanību vietnes kreisajā sānslejā aplūkojamajiem skatītāko grāmatu sarakstiem pēdējās nedēļas un mēneša laikā.

 

Abu sarakstu galvgalī bija vienas un tās pašas grāmatas, taču ne vienā un tajā pašā secībā. Ja Ādolfa Hitlera "Mana cīņa" mēneša skatījumu topā bija pirmajā vietā, septiņu dienu laikā pēc popularitātes tā bija tikai otrā, atkāpjoties Agneses Bērziņas un Enriko Pliviča grāmatas "Cilvēks uz gaismas viļņa" priekšā. Šīm grāmatām abos sarakstos uz pēdām pamīšus min Juris Rubenis ar darbu "Viņš un viņa" un Ekharta Tolles grāmata "Tagadnes spēks. Ceļvedis uz garīgu apskaidrību".

Par dažām minētajām grāmatām neko nebiju dzirdējis, taču nebija grūti sameklēt par "Cilvēku uz gaismas viļņa" rakstīto: "Jūs atnācāt uz šo planētu ar savu unikālo kodu, tad esiet tik atbildīgi, mīliet un izpaudiet to! Jūsu doma par to, kāds ir jūsu domu spēks, arī ir doma. Cilvēka paša doma par to, ka viņa domām īsti nav spēka, tiešā veidā ietekmē to, kāds viņa domām patiesībā būs spēks. Līdzko tu maini sevi, tu esi iespaidojis pasauli vairāk nekā jebkad. Ja mēģināsi mainīt pasauli, dabūsi sitienu kā no bumeranga. [..] Dzīve ir ne vairāk, ne mazāk kā jūsu pasaules uzskata materializācija. Tās pasaules, kurai jūs ticat." Bet par "ASV populārākā garīgā autora" grāmatu "Tagadnes spēks" atradu, lūk, šo: "Lai dotos ceļojumā uz Tagadnes spēku, analītisko prātu un ego būs nepieciešams atstāt aiz sevis. No pašas pirmās nodaļas mēs pārceļamies citos augstumos, kur jūtama garīguma elpa. Kaut arī ceļojums ir grūts, Ekharts Tolle palīdz to veikt ar vienkāršas valodas palīdzību, stāstījumā izmantojot jautājumu un atbilžu formu."

Vienkāršs jautājums ir prātā arī man. Kādu domu spēku un pasaules uzskata materializāciju varētu sagaidīt no ļaudīm, kuriem viena no divām biežāk meklētajām grāmatām ir "Mana cīņa"?

Pauls Bankovskis

Pauls Bankovskis (1973) ir rakstnieks un publicists, vairāku romānu un stāstu krājumu autors. Drīzumā apgādā “Dienas grāmata” iznāks romāns par pasaules vēsturi no ļoti tālā nākotnē dzīvojošu cilvēku ...

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!