Aktualitātes
21.08.2012

Hermanis operu "Die Soldaten” velta "Pussy Riot" meitenēm

Komentē
0

Vakar, 20. augustā, Zalcburgas festivālā notika Bernda Aloīsa Cimmermaņa operas "Die Soldaten" ("Kareivji") pirmizrāde. Iestudējuma režisors ir Alvis Hermanis, kas Eiropas teātra telpā patlaban ir viens no lielākajiem līderiem.

Kā ziņo viens no lielākajiem Austrijas medijiem – Austrijas sabiedriskā raidorganizācija "ORF", vakardienas preses konferencē Alvis Hermanis paziņoja, ka iestudēto operu velta Krievijā apcietinātajām feministiskās pankroka grupas "Pussy Riot" dalībniecēm, jo operas sižets, kurā atklājas trauslās Marijas liktenis rupjo karavīru pasaulē, Hermanim esot atgādinājis par nesenajiem politiskajiem notikumiem Krievijā.

"Krievijā šobrīd arī trīs trauslas sievietes ir kļuvušas par politiskās mašinērijas upuriem," sacīja  Hermanis iestudējuma "Die Soldaten" preses konferencē, kurā piedalījās visa uzveduma radošā komanda un Zalcburgas festivāla direktors Aleksandrs Pereira.

"Es atbalstu "Pussy Riot" un vēlos "Die Soldaten" veltīt šīm jaunajām sievietēm. Galu galā, stulbums politikā ir vienīgais iemesls un jēga, kāpēc rodas politiskā māksla," sacīja Hermanis, lai gan īsi pirms tam režisors norādījis, ka politiskais teātris nav viņa "teritorija".

Jau iepriekš medijos ziņots, ka šāgada 21. februārī "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja provokatīvu akciju – panku lūgšanu "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!", kurā sabiedrība tika aicināta pievērst uzmanību Krievijas Pareizticīgās Baznīcas ciešajām saitēm ar Krievijas politisko eliti un vēlēšanu leģitimitātei.

Izrādē "Die Soldaten" piedalās Vīnes filharmonijas orķestris, starptautisks 27 dziedātāju  ansamblis, Balkānu džeza kvartets, 16 virsnieku koris, kā arī astoņi dzīvi zirgi. Iestudējums ir "Salzburger Festspiele" un Milānas "Teatro alla Scala" kopprodukts. Kopējo budžetu veido ir 700 000 eiro.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!