Foto: LETA
 
Aktualitātes
22.01.2020

Heli Lāksonena un Guntars Godiņš dosies tūrē no Kurzemes uz Rīgu

Komentē
0

Somu dzejniece Heli Lāksonena (Heli Laaksonen) kopā ar dzejnieku un atdzejotāju Guntaru Godiņu no 29. janvāra līdz 1. februārim ar lasījumiem un stāstījumiem uzstāsies Pāvilostā, Alsungā, Liepājā, Kuldīgā un Rīgā.

Heli Lāksonena ir viena no populārākajām dzejniecēm Somijā. Publiku viņa iekarojusi un apbūrusi gan ar rakstīto tekstu, gan šarmu, lasot savus dzejoļus uzstāšanās reizēs. Viņas grāmatas un klausāmgrāmatas (CD) Somijā iznāk desmitos, pat simtos tūkstošu eksemplāru.

2019. gada beigās izdevniecībā "Pētergailis" iznāca Heli Lāksonenas dzejas izlase "Soul. Burkans. Undens" Guntara Godiņa atdzejojumā. Tā ir Heli Lāksonenas trešā latviski izdotā grāmata. Pirms tam ir iznākusi dzejas izlase "Kad gos smei" (2012) un dzejas grāmata bērniem "Piec ait kalns" (2015).

Heli Lāksonena dzejoļus raksta un lasa dienvidrietumu somu valodas dialektā jeb tā saucamajā īsajā somu valodā, ko runā apvidū ap Turku, Ūsikaupunki un Laitilu. Guntars Godiņš atdzejojumā izmanto lībiskā dialekta Vidzemes izloksnes iezīmes.

1. februārī Rīgā, K. K. fon Stricka villā notiks Heli Lāksonenas jaunās dzejas izlases "Soul. Burkans. Undens" atvēršanas svētki (daļa no izlasē iekļautajiem dzejoļiem lasāma šeit, savukārt šeit atrodams Santas Remeres raksts par grāmatu un dzejnieci).

"WILLA Teātris" gatavo Heli Lāksonenas dzejas uzvedumu "Putn ilgs" (režisors Varis Piņķis, aktrise Inga Alsiņa-Lasmane). Tikšanās reizē ar somu dzejnieci, būs iespēja noskatīties arī nelielu fragmentu no topošās izrādes.

Brauciena programma:

29. janvārī plkst. 13.00 Pāvilostā, Pāvilostas skolā, Dzintaru iela 52
plkst. 15.00 Alsungā, tējas namiņā "Sapņotava", Skolas iela 11a.

30. janvārī plkst. 11.00. Liepājā, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā, Ausekļa ielā 9; plkst. 17.00 Liepājā, bērnu bibliotēkā "Vecliepājas rūķis", Malkas iela 4 (ieeja no pagalma, 3.stāvs)

31. janvārī plkst. 16.00 Kuldīgā, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, 1905. gada iela 6, (2. stāvā)

1. februārī plkst. 16.00 Rīgā, "WILLA Teātris, K. K. fon Stricka villā, Aristida Briāna iela 9 (ieeja no Aristida Briāna ielas)

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!