Aktualitātes
11.03.2020

Hārvijam Vainstīnam piespriesti 23 gadi cietumā

Komentē
0

11. martā Ņujorkas tiesa paziņojusi spriedumu lietā pret ietekmīgo amerikāņu kinoproducentu Hārviju Vainstīnu, kurš apsūdzēts vairākos seksuāla rakstura noziegumos daudzu gadu garumā. Vainstīns atzīts par vainīgu divās epizodēs, un viņam piespriesti 23 gadi cietumā.

67 gadus vecais Vainstīns saņēmis 20 gadu cietumsodu par orālā seksa uzspiešanu savai asistentei 2006. gadā un trīs gadu cietumsodu par citas sievietes izvarošanu.

Uz tiesu Vainstīns ieradās ratiņkrēslā, un viņa advokāti norādīja, ka pat daži gadi cietumā varētu būt "nāves spriedums" viņam, tomēr prokurori pieprasīja maksimālo iespējamo soda mēru, to pamatojot arī ar faktu, ka lietas iztiesāšanas laikā Vainstīns neesot izrādījis nožēlas pazīmes vai lūdzis piedošanu sievietēm, kuras cietušas no viņa varmācības.

Ilgus gadus Vainstīns bija viens no ietekmīgākajiem kinoproducentiem Holivudā un sastrādājās ar lielākajām Holivudas zvaigznēm. Viņa noziegumi nāca gaismā 2017. gadā, kad "New York Times" publicēja pētniecisko rakstu ar cietušo sieviešu liecībām. Šis notikums kļuva par katalizatoru straujai #metoo jeb #esarī kustības izplatībai, kas mudināja sievietes visā pasaulē publiski dalīties stāstos par piedzīvotu seksuālo vardarbību.

Plānots, ka Vainstīns kopā ar advokātiem mēģinās pārsūdzēt spriedumu. Tai pašā laikā Losandželosā joprojām notiek aktīva izmeklēšana saistībā ar divām citām viņam inkriminētām seksuālas vardarbības epizodēm.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!