Aktualitātes
16.05.2023

Grupa "Juuk" izdod jaunu albumu ar "Baltijas balādēm"

Komentē
1

Jaunā sastāvā atgriezusies grupa "Juuk" un laidusi klajā savu trešo studijas albumu "Muļķa stabule", ko atklās koncertā 25. maijā pulksten 20.00 kultūrtelpā "Tu jau zini kur" Rīgā. 

Kā stāsta mūziķi, albumā iekļautās dziesmas radītas ar latviešu un lietuviešu dzejas rindām un dēvējamas par Baltijas balādēm. Tie ir notikumu, ainu un prāta dēku pārstāsti un tēlojumi. ""Muļķa stabulē" klausītājs var doties ceļojumā no Jonīna un Radauska gotiskajām antiutopijām līdz Tauna vasaras idillei un no Šubrovska laikmeta vērojumiem līdz Draguna un Ogriņa pārlaicīgajām cilvēkdrāmām," stāsta "Juuk".

Grupas dziesmas un aranžējumus rada profesionāli mūziķi kopā ar autodidaktiem, spēlējot gan elektriskos, gan akustiskos instrumentus (bungas un perkusijas, basģitāru un bandžo, fūzētas un akustiskas ģitāras, vijoli un flautu). Kā norāda grupa, jaunais albums apvieno inteliģentu instrumentāciju ar roka un folka tiešumu un vienkāršību, vienlaikus saglabājot dziesmas melodiju.

Dažādu ietekmju salikums izpaužas arī mūzikas stilistikā – "Muļķa stabules" skanējumu ietekmējusi pašmāju, eiropiešu un amerikāņu folkmūzika, roks, drīmpops, senā mūzika un balādes. Grupas dziesmu trīs autori ir arī solisti – Edgars Šubrovskis, Oskars Jansons un Sniedze Prauliņa.

Albuma skaņu veidojis Ingus Baušķenieks studijā "Bicycle Systems", miksējot ierakstu spēlēšanas procesa laikā un fiksējot rezultātu uz lentes. Albuma noformējumā izmantots fragments no Frančeskas Kirkes 1995. gadā radītās gleznas "Pjero rītā un vakarā".

"Šo albumu sākām rakstīt jau ap 2019. gadu paralēli bērnu dziesmu albumam "Sikspārņi", taču procesu pārtrauca epidēmija un ieraksts atsākās vien pērn," saka Edgars Šubrovskis. "Pa šo laiku bundzinieku Rinaldu Maksimovu nomainīja Kalvis Sležis-Zaļkalns no "The Bad Tones", bet Dinu Skreituli – Liepājas Simfoniskā un Nacionālās operas orķestra dalībniece Rasa Pole. Šogad grupai pievienojās arī "Podruga" ģitārists Ričards Dauksts, kurš ne vien atbalstīs "Juuk" gaidāmajos koncertos, bet jau paspēja dot savu artavu arī divu albuma dziesmu ierakstā."

Jaunā albuma atklāšanas koncertā 25. maijā uzstāsies Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa, Oskars Jansons, Rasa Pole, Kalvis Sležis-Zaļkalns un Ričards Dauksts. Koncerta biļetes nopērkamas servisā aula.lv.

Šovasar grupu "Juuk" būs iespējams dzirdēt vēl dažādās Latvijas vietās – Līgatnē, Cēsīs, Dundagā, Pāvilostā, kā arī festivālos "Mākslas pikniks" Lūznavas muižā 15. jūlijā un "Laba daba" 4. augustā.

Grupa "Juuk" līdz šim izdevusi divus studijas albumus – "Indulgenču tirgotāji" un "Sikspārņi", kā arī koncertalbumu "Divi koncerti". Jaunais studijas albums "Muļķa stabule" noklausāms mūzikas straumēšanas servisos, bet prezentācijas koncertā būs pieejami kompaktdiski un vēlāk tiks laista klajā arī vinila plate.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!