Aktualitātes
05.11.2019

Grupa "Einstürzende Neubauten" izziņo jaunu albumu un turneju

Komentē
0

Slavenā vācu eksperimentālās mūzikas grupa "Einstürzende Neubauten" izziņojusi jaunu studijas albumu un 2020. gada Eiropas turneju.

Gaidāmais albums, kura nosaukums vēl netiek atklāts, ir pirmais kopš 2014. gadā izdotā ieraksta "Lament" un tiks prezentēts Eiropas turnejā "Žurkas gads", kam nosaukums dots, atsaucoties uz ķīniešu horoskopu.

"Albums un turneja iezīmē jaunu, negaidītu pavērsienu grupas 40 gadus ilgajā skaņas iespēju izpētē," teikts paziņojumā. ""Einstürzende Neubauten" ir radījusi pati savu unikālu muzikālu kosmosu. Patiesībā tā ir izveidojusi savu žanru, kombinējot asas skaņas un izsmalcinātu liriku. Atbilstoši tam Žurkas gadā (žurka – dzīvnieks, kas, saskaņā ar ķīniešu horoskopu, simbolizē atjautību un daudzpusību) grupa neguļ uz pēdējos 40 gados nopelnītajiem lauriem. Tieši pretēji – "Einstürzende Neubauten" turpina zinātkāri pētīt, ko slēpj skaņu pasaule, ar vienu aci raugoties nākotnē un vienlaikus saglabājot rotaļību."

"Einstürzende Neubauten" (latviski: "Brūkošās jaunceltnes") ir vācu avangarda mūzikas grupa, kura nodibināta 1980. gadā Rietumberlīnē un iemantojusi kulta statusu neatkarīgās kultūras sekotāju vidū. Grupas mūzika visbiežāk tiek klasificēta kā industriālā mūzika. Viena no "Einstürzende Neubauten" raksturīgākajām iezīmēm ir dažādu nemuzikālu instrumentu izmantošana savā mūzikā (bieži tie ir izgatavoti no metāllūžņiem un celtniecības materiāliem) un trokšņi papildu tradicionālo mūzikas instrumentu skanējumam.

Grupas līderis ir Bliksa Bargelds (Blixa Bargeld), kurš ilgus gadus ir bijis arī grupas "Nick Cave and the Bad Seeds" dalībnieks. Piedāvājam noskatīties "Satori" sarunu ar Bargeldu, kurš 2014. gadā viesojās nepieradinātās mūzikas festivālā "Skaņu mežs".

Vairāk informācijas par gaidāmo turneju grupas mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!