Foto - Ģirts Raģelis
 
Sarunas
04.02.2013

Grāmata dod iespēju sarunai

Komentē
4

Inese Zandere un Alīse Nīgale pirms vairāk nekā astoņiem gadiem dibināja bērnu grāmatu izdevniecību "Liels un mazs". Pa šiem gadiem "Liels un mazs" ir izdevis virkni jaunu bērnu grāmatu, kā arī sakustinājis visu bērnu kultūras telpu, jo savā darbībā centies paplašināt literatūras uztveri. Viņas joprojām  ir bērnu literatūras entuziastes – Inesei ļoti patīk bērnu grāmatas un to rakstīšana, bet Alīsei rūp, lai bērniem būtu pieejama kvalitatīva literatūra. Inese, starp citu, ir Alīses mamma. Intervijā interneta žurnālam "Satori" viņas stāsta par bērnu literatūras situāciju Latvijā, kā arī meklē atbildi uz jautājumu: "Kā uzrakstīt labu grāmatu bērniem?"

Intervēja Dace Jaunupe-Bargā, video – Ģirts Raģelis.

Inese Zandere: "Ornamentālisms un ritmiskums ir vērtība, ko bērnībā nevajag ne apzināties, ne saprast, bet to vajag dabūt. Tāpēc, ka pasaule ir šausmīgi liela un izkaisīta. Tāda sklerotiska – cilvēks jau piedzimst absolūtā sklerozē. Apkārt ir viss lielais un nesaprotamais, un bērns tajā taustās. Tas vienlaikus ir skaisti un arī šausmīgi. Man šķiet, ka viss, kas ir organizēts – teksts, skaņa, attēls, ornaments –, viss, kas veido rakstu un ritmu, palīdz bērnam intuitīvi sajust to, ka kārtība un sakārtotība pasaulē ir iespējama. Teksta sakārtotība ir tas modelis, kas cilvēkam čukst, ka vispār ir iespējama arī jēga."

Tēmas

Liels un mazs

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
4

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!