Aktualitātes
27.10.2020

Godalgotā Latvijas drāma "Oļegs" tagad skatāma internetā

Komentē
0

Līdz 5. novembrim portālā "LSM.lv" skatāma režisora Jura Kursieša drāma "Oļegs", kas saņēmusi galvenās balvas vairākos kinofestivālos un ir otrā Latvijas filma, kas izrādīta Kannu kinofestivālā.

Filmas galvenais varonis Oļegs, vēloties tikt galā ar parādu nastu, dodas peļņā uz Beļģiju. Viņš iekārtojas darbā savā profesijā un ir atkaulotājs gaļas kombinātā, bet peļņas iespējas pasliktina tas, ka Oļegs ir nepilsonis. Pēc konflikta darbavietā Oļegs paliek svešā valstī bez ienākumiem, tādēļ viņš pieņem iepazītā poļa Andžeja piedāvājumu nākt viņa paspārnē. Oļegs tiek iekārtots darbā Andžeja firmā, kur liek saules kolektorus. Pēc algas neizmaksāšanas seko konflikts ar poļiem, bet pēc mēģinājuma atrast darbu Briselē atklājas Andžeja īstā daba. Oļegam izgatavo viltotu poļu pasi un apsola iekārtot jaunā darbā. Solījumi netiek pildīti. Andžejs Oļegu salauž gan fiziski, gan psiholoģiski. Bez naudas, dokumentiem un telefona ziemas aukstumā Oļegam nav kur glābties.

Filmā spēlē Valentīns Novopoļskis, Dāvids Ogrodņiks, Anna Pruhņaka, kā arī Latvijas aktieri Guna Zariņa, Andris Keišs, Jurijs Djakonovs un citi.

Latvijas un Beļģijas kopražojuma filma tika nominēta 2019. gada Lielā Kristapa balvai astoņās kategorijās, no kurām balvu saņēma trijās: "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma", "Labākais spēlfilmas operators" (Bogumils Godfrejovs) un "Labākais aktieris otrā plāna lomā" (Dāvids Ogrodņiks). Filma uzvarējusi divos Eiropas kinofestivālos — Briseles Starptautiskajā kinofestivālā (nacionālajā konkursā) un Valletas kinofestivālā (Mazo nāciju kino konkursā).

Filmu iespējams noskatīties šeit, savukārt pirms tam iesakām izlasīt Mika Želvja recenziju par filmu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!