tabernākuls Grunde
pirms 6 gadiem
jautri ko_neko! nosmējos
kur nekur bet comentos jau tiešām orākuli kačā!

tabernākuls Grunde
pirms 6 gadiem
starp citu, prātīgi runāts, Knut Skujniek! piekrītu.

Viesturs Vecgrāvis
pirms 6 gadiem
Dzeju lasot, pēc jaunākiem pētījumiem, apm. 10 % lasītāju.
Taču tas nenozīmē, ka Skujenieka dzeja nebūtu mūsu, latviešu, lirikas stabila vērtība. Dzejas sapratēju, jutēju un cienītāju vidū būs (un ir) Skujeniekam mūžīga slava. Bet tiem, kas par dzeju neinteresējas, nevajag spriest par kāda dzejnieka dzejas vērtību. Vienkārši nevajag līst lauciņā, kurā nav kompetences un izjūtas. Un vēl - Gelderlinu latviešu valodā sauc par Helderlinu. Viņa dzeju "akmens", droši vien, nav lasījis, bet derētu gan. Skujenieks nekad no sevis nav tēlojis neko grandiozu, tāpēc arī šajā ziņā "akmenim" vajadzētu ciest klusu.

ko_neko
pirms 6 gadiem
esmu ievērojami kompetektāks nekā tāds akmens, domāju ka tevi lasīs mūžam un tev būs mūžīga slava. klausi orālulam - tas esmu es :)))

Drdg
pirms 6 gadiem
Knuts Skujenieks varbūt nav latviešu slavenākais dzejnieks, taču viens no talantīgākajiem gan. Viņa dzeja ir intelektuāli piesātināta, kas arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kas viņu padarījis par manu iemīļotāko latviešu dzejnieku.

akmens
pirms 6 gadiem
Es rakstu par to, ka KnutsSkujenieks raksta kā diletants par literatūru, jo citādi arī nevar būt. Ko viņš kā dzejnieks pateica par mūsu šausmīgo laiku?

akmens
pirms 6 gadiem
Tas ir neprofesionāls skatījums uz radošo procesu - iedvesma dod gan materoālu, gan formu. Runājot par psih. slimībām - Gelderlins slimoja ar šizofrēniju, bet Knuts viņan, figurāli izsakoties, līdz potītēm.
Nevajag, Knut, tēlot no sevis kaut ko grandiozu - tavas grāmatas biblenē stāv sēri uz plauktiem. Ja tās par velti nelasa, nebūs tev mūžīgās slavas. Tici man.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!