Foto: Jānis Pešiks
 
Aktualitātes
23.05.2023

"Free Riga" pretendē uz prestižo "Jaunais Eiropas Bauhaus" balvu

Komentē
5

Vairāk nekā 1450 pieteikumu konkurencē biedrības "Free Riga" projekts "Viskaļi – Dzīves kvalitātes un dizaina institūts" ir atzīts par vienu no labākajiem, kļūstot par oficiālo "Jaunais Eiropas Bauhaus" vērtību vēstnesi Latvijā. "Viskaļi" ir nominēti balvai sadaļā "Izglītības čempioni", kas veltīta izglītošanas iespēju iniciatīvām.

"Jaunā Eiropas Bauhaus" iniciatīva aicina visus eiropiešus kopīgi iedomāties un veidot ilgtspējīgu un iekļaujošu nākotni. Eiropas Komisija šo iniciatīvu uzsāka 2020. gada nogalē, lai apvienotu kopienas un saistītu Eiropas zaļo kursu ar ikdienas dzīvi un dzīves telpu. "Viskaļi" nominēti par attīstības plānu – apvienojot pārstāvjus no dažādām nozarēm, uzlabot dzīves kvalitāti. Balstoties uz tādām vērtībām kā ilgtspēja, sociālā iekļaušana un vides estētika kā pozitīva pieredze, "Viskaļi" piedāvās sociālantropoloģiskās izpētēs balstītas neformālās izglītības programmas. 

"Sapnis par institūtu, kas apvieno mūsu rezidentus un citus nākotnes veidotājus labākas dzīves dizainēšanai, ir novērtēts, turklāt ierindots blakus tik daudziem spēcīgiem nominantiem no citām Eiropas valstīm! Tagad jo īpaši aicinām uz atbalstu mūsu draugus, partnerus, šīs vīzijas piekritējus un visus tos, kam "Free Riga" ir tuva – katra balss mums palīdzēs pretendēt uz naudas balvu koncepcijas attīstīšanai. No pieteikuma uz realitāti," stāsta biedrības un projekta "Viskaļi" "Free Riga" ilgtspējas un attīstības vadītāja Zane Ruģēna.

Biedrība "Free Riga" ir sabiedriska labuma organizācija, kas atver rīdziniekiem pamestās ēkas un, balstoties uz kopienas līdzdalību, īsteno tajās sociālas un radošas koncepcijas. Šīs telpas primāri tiek piedāvātas tiem, kas realizē sociāli nozīmīgu darbību. Pēdējā gada laikā "Free Riga" ar Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu programmas "Aktīvo iedzīvotāju fonds" atbalstu ir īstenojusi projektu "Free Riga transformācija", ar kura starpniecību tika attīstīta arī "Viskaļu" koncepcija. "Par "Free Riga" runājot, esam skaidrāk apzinājušies savu misiju, mērķus un darbības plānu. "Viskaļi" nav vienīgais projekts, ar kuru plānojam jūs pārsteigt," stāsta projekta vadītāja Paula Cukura. 

Šobrīd lielākais biedrības ēku projekts, kurā tiek attīstīts sociālais inkubators "Viskaļi – Dzīves kvalitātes dizaina institūts", atrodas Čiekurkalnā, Ķīšezera krastā, bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes fakultātē. Šobrīd "Viskaļi" apvieno vairāk nekā 150 radošus un aktīvus rezidentus lielākajā radošajā kopienas centrā Rīgā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
5

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!