Foto: Daina Geidmane
 
Aktualitātes
24.05.2017

Fotogalerija: Dailes teātrī tapusi Laura Grozas-Ķiberes izrāde "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta"

Komentē
0

25. maijā Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos Tenesija Viljamsa drāma divās daļās "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta" Lauras Grozas-Ķiberes režijā.

"Kaķis  uz nokaitēta skārda jumta" ir viens no pazīstamākajiem Tenesija  Viljamsa darbiem un viņa paša mīļākā luga, kas ieguvusi Pulicera prēmiju  dramaturģijā (1955).

"Bagātā uzņēmēja  Lielā Tēta ģimene ir sapulcējusies kopā, lai nosvinētu ģimenes galvas  dzimšanas dienu. Viesībām tiešām ir iemesls – Lielais Tētis ir uzzinājis labus jaunumus par savu veselību, kas lika raizēties visai ģimenei. Tādai ģimenei, kurā viss ir meli un visi ir meļi...

Satumstot  maigajai Amerikas Dienvidu naktij, viņiem visiem kopā un katram atsevišķi nākas saskarties ar tām duļķēm, kas nosēdušās neizrunāto problēmu bezdibeņos. Lielā Tēta dēls Briks ar savu vienaldzību un  alkoholismu jau reiz ir izraisījis kādu traģēdiju. Viņa sieva – skaistā "Kaķene" Megija – ir apņēmības pilna melus padarīt par patiesību. Vai nebūtu smieklīgi, ja tā izrādītos patiesība?"

Lomas  jauniestudējumā atveido Rēzija Kalniņa (Margarēta), Lauris Dzelzītis  (Briks), Lilita Ozoliņa (Lielā Mamma), Juris Žagars (Lielais Tētis),  Ieva Segliņa (Meja), Intars Rešetins (Gūpers), Dainis Gaidelis (Dakteris  Bo), kā arī Kārlis Pārups un Paula Pārupa (Bērni).

Radošajā  komandā strādājis arī scenogrāfs un videomākslinieks -8, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!