Aktualitātes
15.12.2020

Foto: Vladislavs Nastavševs Maskavā debitē operas žanrā

Komentē
0

10. decembrī Maskavas Lielā teātra Kamerskatuvē pirmizrādi piedzīvoja Žorža Bizē operas "Pērļu zvejnieki" iestudējums Vladislava Nastavševa režijā. Šī ir pazīstamā Latvijas režisora debija operas žanrā.

Nastavševs jau vairākkārt iestudējis Krievijā – piemēram, viņa izrāde "Kuzmins. Forele caursit ledu" Maskavas Gogoļa centrā 2017. gadā tika nominēta Krievijas teātra balvai "Zelta maska".

Operas "Pērļu zvejnieki" notikumi risinās eksotiskajā Ceilonas salā, kur par daiļās priesterienes Leilas sirdi cīnās divi draugi, pērļu zvejnieki – Nadīrs un Zurga.

"Man šķita, ka pār malām plūstošais romantiskums un zināmā mērā saldums, kas ir klātesošs mūzikā, vislabāk skanēs pieticīgā noformējumā. Tāpēc atteicāmies no orientāliem motīviem un vispār no jebkādām vizuālām alūzijām. Centāmies radīt pārlaicīgu dimensiju, maksimāli atsvešinātu no konkrēta laika un darbības vietas," režisoru citē "Ria Novosti".

Pēc Nastavševa teiktā, iestudējuma mērķis ir nevis ilustrēt notikumu, bet dod iespēju skatītājam pašam iztēloties šo stāstu, iedziļinoties pašiem sevī.

Atbilstoši pandēmijas ierobežojumiem Krievijā, operas iestudējumā piedalās samazināts kora un orķestra sastāvs, bet izrādi var noskatīties ceturtā daļa no zālē ierastā skatītāju skaita.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!