Aktualitātes
23.08.2019

Foto: Top Alvja Hermaņa izrāde par pāvestu Benediktu XVI

Komentē
1

Jaunais Rīgas teātris izplatījis pirmos publicitātes attēlus no novembrī gaidāmās Alvja Hermaņa izrādes "Baltais helikopters", kur baletdejotājs, aktieris Mihails Barišņikovs atveidos pāvestu Benediktu XVI.

Iestudējums, kam pamatā ir paša Alvja Hermaņa sarakstīta luga, pirmizrādi piedzīvos 21. novembrī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē. Tas būs viens no deviņiem šīs sezonas JRT jauniestudējumiem un viena no piecām izrādēm, ko sezonas laikā JRT iestudēs Hermanis.

"Izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par iepriekšējā Romas katoļu baznīcas pāvesta – Benedikta XVI – noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā. Līdz šim bija pašsaprotami, ka šis amats tiek pildīts līdz pat nāves brīdim. Oficiālā atkāpšanās versija par veselības problēmām ne visiem šķiet pārliecinoša. Ir arī citas versijas. Astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā (no 2005. līdz 2013. gadam), sakrita ar visiem tiem jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas," teikts gaidāmās izrādes aprakstā.

Ar izrādes galveās lomas tēlotāju, izcilo baletdejotāju Mihailu Barišņikovu Hermanis sadarbojies jau iepriekš izrādē "Brodskis/Barišņikovs", kas veltīta dzejniekam un Barišņikova tuvam draugam Josifam Brodskim. Līdzās Barišņikovam jaunajā izrādē spēlēs Kaspars Znotiņš, kurš atveidos pāvesta sekretāru, un Guna Zariņa, kas būs redzama māsas Tabianas lomā. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido Kristīne Jurjāne.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!