Aktualitātes
19.01.2023

Foto: tapusi jauna latviešu filma par trīsdesmitgadnieku identitātes krīzi

Komentē
0

Marta beigās uz lielajiem ekrāniem nonāks jaunās režisores Elizabetes Gricmanes debijas filma "Vietām gaidāms stiprs lietus", kas portretē trīsdesmitgadnieku identitātes krīzi mūsdienu Latvijā.

Filmas galvenā varone piedzīvo pagrieziena punktu savā dzīvē – jaunu attiecību priekšā viņa svārstās starp upura lomu, vēlmi mainīties mīļotā cilvēka dēļ, savai paaudzei raksturīgi vēlu pieaugšanu un mistisku spēku, kas filmas varoņus burtiski iesloga kādā Liepājas dzīvoklī.

Galvenajās lomās ir aktieri Elīna Bojarkina un Matīss Budovskis, atbalstošajās lomās iejutušies Kristīne Nevarauska-Atkočūne, Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa un Pāvels Griškovs. Pie filmas scenārija strādājis arī režisores dzīvesbiedrs, dramaturgs un scenārists Matīss Gricmanis. Režisore šajā filmā sadarbojas ar domubiedru, operatoru Mārtiņu Jansonu.

"Elizabete ir praktisko efektu meistare, kas raksturīgi maģiskajam reālismam mūsdienu kinematogrāfā. Tas veido viņas unikālo režisores rokrakstu kino, tāpēc man bija ļoti interesanti strādāt ar šo projektu. Prieks redzēt jaunas, spēcīgas režisores redzējumu par to, kas ir  jūtīgs kino," projektu raksturo producente Arta Ģiga.

Elizabete Gricmane kopš kinorežijas studiju laika Pētera Krilova kursā 2019. gadā strādājusi gan ar īsfilmu, gan dokumentālo žanru. Patlaban pēcapstrādes posmā jau ir režisores dokumentālā filma par komponistu Juri Kulakovu; viņa veidojusi režiju augsti novērtētajai dejas izrādei "Balsis klusumā".

Filmu producējusi studija "Red Dot Media".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!