Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
24.05.2019

Foto: "Survival Kit 10.1" piepilda ar mākslu pamesto LU fakultāti

Komentē
0

Ceturtdien, 23. maijā, ar performancēm un sabiedrībā zināmu cilvēku dīdžejsetiem bijušajā Latvijas Universitātes fizmatu fakultātē durvis vērs starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit 10.1".

Šogad festivālā 34 Latvijas un ārvalstu mākslinieki pēta jēdzienu outlands (ārpuszemes, svešzemes), apšaubot tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus. Kā mediju ekskursijā uzsvēra kuratore Inga Lāce, izstāde šo tēmu risina caur personīgu stāstu prizmu: "Personīgā pieredze vislabāk uzrāda tos mūsdienu pasaules paradoksus, kas skar robežas, valstu attiecības un vēsturi. Caur stāstiem mēs varam domāt par šīm lietām un veidiem, kā turpmāk dzīvot kopā."

Arī par festivāla norises vietu izraudzīta kāda Rīgas tukšā ēka, lai pievērstu cilvēku uzmanību tās nākotnes attīstīšanas potenciālam. Bijusī LU fakultāte Zeļļu ielā 25 ir uzcelta 1888. gadā, un vispirms tajā bijis vācu bāreņu nams, bet vēlāk – milicijas skola. Šobrīd ēka vairs netiek izmantota augstskolas vajadzībām, jo fizmatu fakultāte pārcēlusies uz jauno kompleksu Torņakalnā.

Festivāla centrālā izstāde, ko veidojušas kuratores Solvita Krese, Inga Lāce un Anželsa Miralda (Àngels Miralda), būs atvērta līdz 30. jūnijam, savukārt, pirms aplūkot to klātienē, piedāvājam ieskatīties Annas Andersones sagatavotajā fotoreportāžā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!