Foto: Andrejs Strokins
 
Aktualitātes
04.12.2019

Foto: sākas festivāls "Prozas lasījumi 2019"

Komentē
0

3. decembra vakarā Rīgas mākslas telpā pulcējās literāti un literatūras cienītāji, lai kopīgi atklātu starptautisko literatūras festivālu "Prozas lasījumi 2019", kas visas nedēļas garumā piedāvās Latvijas, Baltijas un Japānas autoru lasījumus.

"Prozas lasījumu" atklāšanas vakarā "Saule aust Austrumos" ar priekšlasījumiem uzstājās rakstnieki Gundega Repše, Inga Ābele, Kristīne Želve, Andris Akmentiņš un Aivars Eipurs, kā arī ar īpaši sagatavotu priekšnesumu klātesošos pārsteidza kustību mākslinieces Simona Orinska, Laura Feldberga un mūziķis Artis Gulbis. Peformancē iezīmējās atsauces uz Japānas kultūru, tādā veidā īpaši izceļot šī gada festivāla viesu valsti – Japānu. "Šī gada festivāls ir īpašs ar to, ka tas ļauj iepazīties ar japāņu mūsdienu stāstiem un sniedz dziļāku ieskatu Japānas kultūrā," stāsta rakstniece un "Prozas lasījumu 2019" kuratore Inga Žolude, "kā arī šī gada festivālā iespējams dzirdēt tekstu lasījumus netradicionālās vietās un formās – lasījumi tramvajā, lasījums dzelzceļa stacijā, lasījums pastaigas veidā pa dažādiem Āgenskalna lokāliem, baudot japāņu dzērienus, un teksts, kas iestrādāts vizuāla mākslas darba ietvaros. Bet pāri visam, festivāls ir svētki, kuru galveno kodolu veido Latvijas autoruFstivāls  jaunāko darbu lasījumi pašu autoru izpildījumā."

Kā jau ziņots, interesenti visas nedēļas garumā bez maksas varēs apmeklēt festivāla "Prozas lasījumi 2019" pasākumus kultūras vietās, kafejnīcās, bibliotēkās un pat tramvajā un dzelzceļa stacijā "Dubulti". Tāpat ikviens aicināts uz festivāla noslēguma vakaru svētdien, 8. decembrī, plkst. 18:00 K.K. fon Stricka villā, kur ar lasījumiem uzstāsies rakstnieki Inga Gaile, Jānis Joņevs, Dace Rukšāne, Osvalds Zebris un Sergejs Moreino, kā arī klātesošajiem tiks piedāvāts ieskats un paraugdemostrējumi japāņu samuraju zobenu kaujas mākslas tradīcijās, ko sagatavojis Samuraju parka "Katori Dojo Latvija" klubs "Katori". Festivāla programmu iespējams atrast šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!