Aktualitātes
30.03.2022

Foto: Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā pabeigti lielākie būvdarbi

Komentē
0

Rīgas cirka ēkas būtiskākā rekonstrukcijas daļa ir paveikta un šodien atzīmēti spāru svētki – sena būvniecības tradīcija, kas simboliski iezīmē brīdi, kad būve ir sasniegusi augstāko punktu – jumta nesošā konstrukcija un lielākie būvdarbi ir pabeigti.

Kā stāsts cirka pārstāvji, pārbūves energoefektivitātes darbi iegājuši noslēguma fāzē un nupat pabeigta kupola konstrukcijas montāža, līdz ar to cirka ēkas zīmols – kupols – ir pārsegts. Šobrīd tiek veikti visu veidu inženierkomunikāciju izbūves darbi, kā arī ir uzsākti jumta izbūves un apdares darbi.

"Pieredzēt šo brīdi, kad cirka ēku atkal pārsedz kupols, ir ārkārtīgi aizkustinoši – šis ir ne tikai fizisks, bet arī simboliskais jumts, kas cirka nozarei sniedz drošību un vietu, kur attīstīties. Vēlos pateikties ikvienam, kas savu roku pielicis cirka atjaunošanas darbos – lai arī varbūt izskatās, ka šeit vienkārši top ēka, taču patiesībā  tiek būvēta cirka nozares nākotne," saka Rīgas cirka valdes locekle Māra Pāvula.

Savukārt arhitektu biroja NRJA arhitekts Uldis Lukševics komentē: "Spāru svētki ir viens no skaistākajiem brīžiem ikvienā būvniecības procesā – līdz ar spāru uzsliešanu ēka iegūst kopskata veidolu, tāpēc arhitektiem un būvniekiem šie svētki vienmēr ir īpašs notikums. Tīrām, nenosegtām konstrukcijām piemīt burvība. It sevišķi cirka ēkas gadījumā, kad nav ierasto spāru, bet ir koka nesošie paneļi, kas paliks nenosegti arī pabeigtā izskatā. Laika ritējumā tieši pa vidu starp Adventes un Jāņu vainagiem mums ir savs Spāru svētku vainags. Un simboliski arī Cirka arēna ir apaļa."

Rekonstrukcijas laikā Rīgas cirks viesizrādes rīko dažādās citās kultūrtelpās – tuvākais paredzētais pasākums ir Somijas apvienības "Race Horse Company" futūristiskā antigravitācijas izrāde "O'DD", kas notiks 5. un 6. aprīlī VEF Kultūras pilī.

Lai atbalstītu Ukrainas bēgļu iejušanos Latvijā, Rīgas cirks cilvēkiem no Ukrainas piedāvā apmeklēt bez maksas. Lai iegūtu bezmaksas ielūgumus, jāaizpilda reģistrācijas anketa. Izrāde "O'DD" iesakāma no 12 gadu vecuma.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!