Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
08.03.2023

Foto: Rīgā noticis ikgadējais "Sieviešu solidaritātes gājiens"

Komentē
1

Starptautiskajā sieviešu dienā 8. martā vairāki desmiti cilvēku pulcējās "Sieviešu solidaritātes gājienā", kas jau vairākus gadus notiek ar mērķi pievērst uzmanību sieviešu tiesībām un vardarbībai pret sievieti.

Gājiens sākās Doma laukumā, kur sanākušie turēja plakātus ar uzrakstiem "Ja sit, tad nemīl", "Stambulas konvencija jau vakar", "Nabadzībai ir sievietes seja", "Vardarbībai patīk klusums" un citiem.

Sanākušos uzrunāja vairākas gājiena dalībnieces, tostarp "re: Baltica" žurnāliste Inese Liepiņa, kas jau vairākus gadus raksta par vardarbību pret sievieti Latvijā. "Nekādas labās īpašības nepasargā no vardarbības – ar to sastopas sievietes dažādos vecumos, dažādiem izglītības līmeņiem un ar dažādu dzīves pieredzi. Man ir sasodīti baisi, ka no mums pašām ir atkarīgs tik maz. Ka mēs katra varam ar to sastapties. Katra trešā Latvijas sieviete sastapusies ar vardarbību. Vai tā arī nav epidēmija, kas prasītu izsludināt ārkārtas stāvokli?" savā uzrunā norādīja Liepiņa.

Gājiens virzījās pa Jēkaba ielu un beidzās Jēkaba laukumā, blakus Saeimas namam, lai pievērstu politiķu uzmanību satraucošajai statistikai par vardarbību ģimenē un aicinātu meklēt risinājumus valstiskā līmenī.

"Kaut gan Latvijā katra trešā sieviete cieš no vardarbības ģimenē, joprojām esam starp 6 ES valstīm, kas nav ratificējušas Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas Konvenciju – un tas ir steidzami jāmaina. Gājiena mērķis ir aicināt katru individuāli un mūs kā sabiedrību kopumā izdarīt izvēli par labu rīcībai, jo mēs zinām – vardarbībai patīk klusums," norāda rīkotāji, centrs "Marta".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!