Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
20.04.2023

Foto: piketā pieprasa aizsargāt demokrātiju

Komentē
0

20. aprīļa rītā piketā pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pulcējās vairāki desmiti cilvēku, pieprasot VARAM ministram Mārim Sprindžukam atlaist Ogres mēru Egilu Helmani, kurš izvērsis izrēķināšanos ar Ogres Vēstures un mākslas muzeja komandu.

Piketu “Demokrātija ir daudz trauslāka nekā porcelāns” rīkoja sabiedrība par atklātību "Delna", domnīca "Providus" un vairākas citas organizācijas. Piketa dalībnieki turēja plakātus ar saukļiem "Nost ar orbānismu", "Mobingam nē!", "Mērs nav cars" un citiem.

Domnīcas "Providus" vadītāja, politoloģe Iveta Kažoka sanākušajiem teica: "Šis nav stāsts tikai par Ogri, tas ir stāsts par visu Latviju. Šis ir stāsts par cilvēku, kurš uzskata, ka viņam viss ir atļauts – pazemot un vajāt cilvēkus, kas viņam nepiekrīt, būvēt savu mazo diktatūru pašā Latvijas centrā, mazgāt tēlu oligarham, kurš saistīts ar Putinu. Šis cilvēks zina, ka viņam par to nekas nebūs, jo visiem no viņa ir bail. Šis mazais diktators ir atriebīgs un izmantos katru iespēju, lai ieriebtu tam, kurš iebilst pret to, ko viņš dara. Šis stāsts nav tikai par Ogri, bet par Latviju, kurā nevienam nebūtu jābaidās, ka viņu kāds vajās vai pazemos pat, ja viņam nav nekādas varas. Par Latviju, kur nevienam nav jābaidās izgaismot Putina ietekmi."

Piketa dalībniekus uzrunāja arī ministrs Sprindžuks, kurš pateicās sanākušajiem un atzīmēja piketa nozīmi demokrātijā, taču reālu rīcības plānu situācijas risināšanai nepiedāvāja.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!