Džanandrea Nozeda diriģē Londonas simfonisko orķestri. Foto: Evija Trifanova
 
Aktualitātes
02.09.2019

Foto: beidzies pirmais mūzikas festivāls "Rīga Jūrmala"

Komentē
0

Svētdien, 1. septembrī, beidzās pirmais mūzikas festivāls "Rīga Jūrmala", kura četrās nedēļas nogalēs Rīgā un Jūrmalā viesojās vairāk nekā 350 mūziķu – četri pasaules līmeņa orķestri diriģentu Zubina Metas, Mihaila Pļetņova, Džanandreas Nozedas un Suzannas Melki vadībā, kā arī dažādu paaudžu solisti.

Festivālā izskanēja 20 simfoniskās un kamermūzikas koncerti, kurus klausījās vairāk nekā 16 000 klausītāju no 50 pasaules valstīm. Tālākie viesi uz Rīgu un Jūrmalu devās no Japānas, Argentīnas, Izraēlas, Meksikas, Taizemes, Austrālijas u.c. Festivāla norisi atspoguļoja vairāk nekā 50 mediju pārstāvji no 13 pasaules valstīm.

Pēdējās nedēļas nogales centrā bija Londonas simfoniskā orķestra koncerti ar Džanandreu Nozedu pie diriģenta pults. Kā solisti uzstājās pianists Sondžins Čo un vijolnieks Vadims Repins, kura koncerts notika tieši viņa dzimšanas dienā. Soloprogrammas sniedza Zalcburgas festivāla debitante Dzjina Fana, čellists Edgars Moro un pianists Likā Debargs.

Londonas Simfoniskā orķestra, Džanandreas Nozedas un Sondžina Čo koncerts (foto: Pauls Zvirbulis un Didzis Grozds):

Londonas Simfoniskā orķestra, Džanandreas Nozedas un Vadima Repina koncerts (foto: Evija Trifanova):

Par mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala"

Šīgada vasarā no 19. jūlija līdz 1. septembrim Latvijā notika jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala" (turpmāk – RJMF), kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēja tādi orķestri un diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Nozeda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā uzstājās pirmo reizi. Festivāls iekļauts vasaras festivālu Top 10 pēc britu laikraksta "The Telegraph" vērtējuma, kā arī ieguvis Eiropas festivālu asociācijas īpašo zīmi "EFFE Lable".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!